1 bögre liszt
1 bögre darált mák
1 bögre finom szemű cukor
1 bögre tej
1 tojás
1 teáskanálnyi sütőpor
1 csipetnyi só
5 dkg vaj
Végtelenül egyszerű dolgod lesz, keverd össze a hozzávalókat, a sorrend szinte mindegy is, annyira kell csak odafigyelned, hogy azzal kezdd, hogy a cukrot simára kevered a tojással. Ha ezzel megvagy, akkor szép apránként a többi hozzávalót is keverd hozzájuk.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, a sütőt pedig melegítsd elő 200 fokra.
Ha felmelegedett, told be a tepsit, majd nézz rá negyed óra múlva, ha már szépen megpirult, el is készült, ha még nem, akkor várj még öt percet, azalatt szinte biztosan készre sül. Hosszában félbevágva megtöltheted a kedvenc lekvároddal, vagy ha még szebbé szeretnéd varázsolni, akkor a tetejére olvassz csokit!
Vízgőzön olvasszuk fel a csokoládét a vajjal. A tojásokat keverjük össze a vaníliával, a cukorral, adjuk hozzá és keverjük el a közben kicsit már lehűlt csokoládés vajjal. Öntsük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA túrót egy tálba öntjük, majd alaposan összetörjük. (Erre most egy krumplitörőt használtam.) A lisztet a sóval elkeverjük, majd a túróhoz adjuk. A margarint is hozzáadjuk. Gyors m...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA túrót tegyük egy tálba, majd villával kicsit nyomkodjuk össze, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Ezután adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, egy csipet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához 10 dkg margarint 5 dkg cukorral, 3 tojássárgával, 2 dl tejföllel, csipet sóval, 50 dkg liszttel és 1 csomag sütőporral összegyúrunk. 1/3 részébe 2 evőkanál kanál kakaót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű