1 bögre liszt
1 bögre darált mák
1 bögre finom szemű cukor
1 bögre tej
1 tojás
1 teáskanálnyi sütőpor
1 csipetnyi só
5 dkg vaj
Végtelenül egyszerű dolgod lesz, keverd össze a hozzávalókat, a sorrend szinte mindegy is, annyira kell csak odafigyelned, hogy azzal kezdd, hogy a cukrot simára kevered a tojással. Ha ezzel megvagy, akkor szép apránként a többi hozzávalót is keverd hozzájuk.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, a sütőt pedig melegítsd elő 200 fokra.
Ha felmelegedett, told be a tepsit, majd nézz rá negyed óra múlva, ha már szépen megpirult, el is készült, ha még nem, akkor várj még öt percet, azalatt szinte biztosan készre sül. Hosszában félbevágva megtöltheted a kedvenc lekvároddal, vagy ha még szebbé szeretnéd varázsolni, akkor a tetejére olvassz csokit!
A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a porcukorral, majd a tojássárgájával sima tésztává gyúrjuk. 30 percre hűtőbe tesszük. Egy 30 cm-es piteforma alját kibéleljük sütőpapírral. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 30 dkg lisztből, 18 dkg vajból, kevés sóval, 2 tojássárgájával és annyi tejföllel, hogy kissé lágy legyen, tésztát gyúrunk. Ujjnyi vastagra nyújtva és a széleit fölhajtva tepsib...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA margarint és a kristálycukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a szódabikarbónát meg a lisztet és simára keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A margarint kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel. Ezután hozzákeverjük a tejet, majd hozzászitáljuk a sütőporral összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes