Hozzávalók:16- 32 darabhoz:
60 dkg finomliszt
1 tk só
5 ek olaj
2 dl víz
1,5 dl tej
1 tk cukor
3 dkg friss élesztő.
A töltelékhez:12 dkg puha vaj1 tk. só.
A tésztához az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk belőle, kelesztőtálba tesszük, és 20-30 percig hagyjuk pihenni. Közben elkészítjük a tölteléket: a puha vajat kikeverjük a sóval. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk. Négy egyforma darabba vágjuk. Az egyiket kinyújtjuk kb. 2 mm vastag körlapra, megkenjük a sós vaj felével, majd beborítjuk egy másik, ugyanakkorára nyújtott tésztalappal.Óvatosan összenyomkodjuk, kissé nyújtunk még rajta. Derejevágóval 8-16 cikkre vágjuk, és feltekerjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kifliket. A másik két tésztacipóval ugyanígy járunk el. Kb. 20 percig pihentetjük a tepsiken sorakozó kifliket, közben 180 °C-ra előmelegítjük a sütőt.
A megkelt kifliket joghurttal vagy tejföllel kenek le.
1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 4 lapos sütünk belőle. 2. A pudingokat felfőzzük a cukros tejben, majd melegen beletesszük a margarint és elkeverjük. 3. A lapokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéza tojás fehérjét a porcukorral habbá verjük/nem lesz kemény csak sűrűn kenhető/, ezt a sütemény tetejére kenjük a kakaót a porcukorral simára dolgozzuk, majd a vízzel összekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a vajjal és a sóval egy edényben felforraljuk, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet, intenzíven keverni kezdjük fakanállal, és ezt úgy 2 percig abba sem hagyjuk −közben a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojások fehérjét k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű