35-50 dkg keksz
2 csomag vaníliás puding
8 dl tej
20 dkg cukor
2-3 dl tejszín
Csokoládé máz:
3 ek. kakaópor
3 ek. olvasztott vaj
3-5 ek cukor
1-1,5 dl tej
egy kevés liszt
1. A keksz lehet szögletes háztartási keksz, de egyéb kekszfajták is jók.
2. Elkészítjük a pudingot.
3. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot.
4. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt!
5. Egy jénai tálat beborítunk a keksszel.
6. Erre rákenjük a krém egyik felét.
7. Újabb kekszréteg, majd arra egy sor krém, és végül keksz.
Máz készítése:
1. Az olvasztott vajba beletesszük a többi hozzávalót.
2. Folytonos keverés mellett hagyjuk felforrni
3. ha már kicsit besűrűsödött le is zárhatjuk.
A cukor mennyisége egyéni ízléstől függ. Kristálycukor helyett lehet nádcukrot vagy xililtet is használni.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd 1 nagyobb és 1 kisebb részre osztjuk. A nagyobbikat lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, a tepsibe tesszük (nem kell kivajazni!), úgy hogy az...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépben bedagasztjuk, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztjük. Kézi dagasztásnál a szokásos módon járunk el, majd egy tálban letakarva (vag...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a tojást, a citrom levét és a rumot, majd a sütőporos lisztet az olajjal felváltva. Kiva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egyszerűen egy tálban fakanállal kikeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük, ha megsült , lekvárral megkenjük. A tetejét csokimázzal bevonjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz