50 dkg túró,
3 db tojás,
5 dkg kristálycukor,
1 cs. vaníliás cukor,
9 dkg búzadara,
1 csipet só,
1 késhegynyi szódabikarbóna
A túrót jól dolgozzuk össze a tojások sárgájával, a cukrokkal, a sóval, a szódabikarbónával, és a búzadarával. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és adjuk a túrós masszához. 1 – 2 órát hagyjuk állni, de akár egy egész éjszakát is állhat.
A vizes kézzel formált gombócokat bő, forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzzük, kb. 15 perc alatt, de ez függ a gombócok nagyságától is. Végül forgassuk őket pirított zsemlemorzsába.
A főzés hatására szépen megdagadnak. Kb. 16 db lesz belőle.
Ezt a túrógombócot csak azoknak ajánlom akik nem ragaszkodnak teljes mértékben a gombóc formához! Nem lesznek tökéletes gombócok, cserébe viszont hihetetlen könnyű és légies lesz.
1. A banánt villával összetörjük, hozzákeverjük a zabpelyhet és a csokicseppet. 2. Teáskanálnyi halmokat teszünk sütőpapírral bélelt tepsire. 3. 180 fokra előmelegített sütőben 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet kissé megmelegítem, teszek bele egy kávés kanál cukrot és belemorzsolom az élesztőt. A margarint elmorzsolom a liszttel, majd a sóval, és a cukorral. Hozzáadom a citrom res...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzáA tejszínt verjük kemény habbá, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű