50 dkg túró,
3 db tojás,
5 dkg kristálycukor,
1 cs. vaníliás cukor,
9 dkg búzadara,
1 csipet só,
1 késhegynyi szódabikarbóna
A túrót jól dolgozzuk össze a tojások sárgájával, a cukrokkal, a sóval, a szódabikarbónával, és a búzadarával. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és adjuk a túrós masszához. 1 – 2 órát hagyjuk állni, de akár egy egész éjszakát is állhat.
A vizes kézzel formált gombócokat bő, forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzzük, kb. 15 perc alatt, de ez függ a gombócok nagyságától is. Végül forgassuk őket pirított zsemlemorzsába.
A főzés hatására szépen megdagadnak. Kb. 16 db lesz belőle.
Ezt a túrógombócot csak azoknak ajánlom akik nem ragaszkodnak teljes mértékben a gombóc formához! Nem lesznek tökéletes gombócok, cserébe viszont hihetetlen könnyű és légies lesz.
Tojássárga,cukor,margarin és tej kikeverni . Hozzákeverni sütőpor, 8 dkg liszt összegyúrjuk.Kissé lágy tészta / ha túl lágy kis liszt mehet hozzá/. 1 óra pihenés. Pihentetés utá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összekeverni, majd fél evőkanálnyi adagokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megszórjuk reszelt sajttal. 220 fokos sütőbe addig sütjük, amíg aranybarna ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, apróra reszeljük. Hozzáadjuk az olajat, lisztet és a sütőport. Összegyúrjuk majd kinyújtjuk és kiszúróformával szaggatjuk. 190 fokon 10-15 perc alatt megsütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lágy vajat keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat. Kézi habverővel keverd simára. Apránként add hozzá a lisztet és a sütőport. Keverd simár...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű