A tészta hozzávalói:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
2 db tojás
6 g sütőpor
15 dkg porcukor
3 evőkanál tejföl
1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez:
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál holland kakaópor
3 kanál baracklekvár
2 evőkanál lefőzött kávé
0,5 dl rum
3 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
10 dkg durvára tört dió
A mázhoz:
30 dkg porcukor
1 evőkanál rum
0,5 dl meggylé
1 db citrom leve
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két fele vesszük, az egyik részt ismét két fele. Így két vékonyabb és egy vastagabb (30x30-es tepsi) tésztát nyújtunk belőle és 180 C fokon kisütjük, kb. 10-12 perc alatt.
Sütés szurkáljuk meg villával a tésztát, hogy ne púposodjon fel. Ha kihűlt, akkor a vastagabb tésztát szétmorzsoljuk egy tálba. Ráöntjük a forró tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a kávét, a rumot és a cukrot, majd végül a puha vajat és jól összekeverjük
Ezzel a töltelékkel megkenjük az egyik lapot, majd rátesszük a másikat. Pár órára (egy éjszakára) lenyomtatjuk. Másnap a máz hozzávalóit addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz. Rákenjük a tészta tetejére és hagyjuk megdermedni. Hűtőben hűtjük. Amikor kész, lehet szeletelni.
Első lépésben a tésztához való alapanyagokat összekeverjük egy nagy tálban és robotgép segítségével bedagasztjuk a tésztát. Letakarva hagyjuk legalább egy órát kelni és közben vigy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta tallérokat kettesével a lekvárral összeragasztjuk. Az összeragasztott tallérokat egy tálcára, egymás mellé tesszük. A csokoládét vízgőz felett 1 ek. olajjal megolvasztj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felengedett tésztát lisztezett munkalapon 2 mm vastag, 14x36 cm-es csíkra nyújtjuk, hosszában félbevágjuk (7x36 cm), villával megszurkáljuk, és a bécsi krémesnél leírt módon 12-1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű