Családireceptkönyv.hu

Puncs szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tészta hozzávalói:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
2 db tojás
6 g sütőpor
15 dkg porcukor
3 evőkanál tejföl
1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez:
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál holland kakaópor
3 kanál baracklekvár
2 evőkanál lefőzött kávé
0,5 dl rum
3 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
10 dkg durvára tört dió
A mázhoz:
30 dkg porcukor
1 evőkanál rum
0,5 dl meggylé
1 db citrom leve

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két fele vesszük, az egyik részt ismét két fele. Így két vékonyabb és egy vastagabb (30x30-es tepsi) tésztát nyújtunk belőle és 180 C fokon kisütjük, kb. 10-12 perc alatt.
Sütés szurkáljuk meg villával a tésztát, hogy ne púposodjon fel. Ha kihűlt, akkor a vastagabb tésztát szétmorzsoljuk egy tálba. Ráöntjük a forró tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a kávét, a rumot és a cukrot, majd végül a puha vajat és jól összekeverjük
Ezzel a töltelékkel megkenjük az egyik lapot, majd rátesszük a másikat. Pár órára (egy éjszakára) lenyomtatjuk. Másnap a máz hozzávalóit addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz. Rákenjük a tészta tetejére és hagyjuk megdermedni. Hűtőben hűtjük. Amikor kész, lehet szeletelni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenyés alagút
Gesztenyés alagút

A pudingot a 3 dl tejjel, 4 ek. cukorral összefőzzük, majd kihűtjük. Az őzgerincformát folpack-kal kibéleljük, hagyjunk rá jól, hogy majd a végén be tudjuk takarni a kész sütemény...

Elkészítési idő: 0.5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anna
Sütés nélkül - Kókuszgolyó
Sütés nélkül - Kókuszgolyó

A darált háztartási kekszet egy mély tálba tesszük, beleszórjuk először a por állagú hozzávalókat, és jó alaposan egy kanál segítségével összekeverjük. A keverékbe beleöntjük az ar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes pudingos pite
Meggyes pudingos pite

A töltelékkel kezdünk. A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingból sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Mézes Puszedli Anikótól
Mézes Puszedli Anikótól

A mézet olvasszuk fel vízfürdőn, ha kristályos. Liszteket szitáljuk össze a szódabikrabónával, kakaóval, sóval és a fűszerekkel. Használhatunk állványos krém keverőt, vagy kézi ro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk