Hozzávalók (30 db-hoz):
60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl langyos tej, 3 evőkanál cukor, 1 egész tojás, 8 dkg olvasztott vaj, csipet só.
Mogyorókrém, szilvalekvár a töltéshez.
1 egész tojás a kenéshez.
A lisztet egy tálba szórjuk, elkeverjük a sóval, cukorral. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy teáskanálnyi cukrot és hagyjuk, hogy felfusson.
Ha felfutott az élesztő, a keveréket hozzáöntjük a liszthez, és elkezdjük összedolgozni. Amikor mindenhol nedves a liszt, hozzáütjük a tojást, és alaposan összedolgozzuk.
Ha összeállt a tésztánk, beledolgozzuk az olvasztott vajat is, majd alaposan kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva, és 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán enyhén átnyomkodjuk, átgyúrjuk, majd kb fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Egy 10 cm átmérőjű szaggatóval, vagy pohárral kiszaggatjuk. Mindegyik korongra teszünk egy-egy teáskanálnyi nutellát vagy lekvárt, és a széleket összecsípve gombócokat formálunk. Papírral bélelt muffintepsibe rakosgatjuk, és még 15-20 percet kelesztjük. Ha újból megkeltek, felvert tojással lekenjük őket, és előmelegített 200 fokos sütőben 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve porcukorral megszórjuk.
A kalácsot felszeleteljük/ a kifli felkarikázzuk. A tejet egy lábosban feltesszük forrni, addig a 3 tojás sárgáját a 3 ek. cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, és a forró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszes alaphoz valókat összegyúrjuk. Ha nem áll össze, lehet még 1-2 evőkanál tejet beletenni .Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformában szétlapítjuk úgy, hogy a peremére is jus...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit kibélelni alufóliával, majd beleteríteni az almát szeletekre vágva, amit előtte fahéjas cukorral összeforgattam. A tojás sárgákat kikeverni cukorral, olajjal, vízzel., maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszegyúrni és kókuszba forgatni majd hűtő
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű