menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött kalácsmuffin


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (30 db-hoz):

60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl langyos tej, 3 evőkanál cukor, 1 egész tojás, 8 dkg olvasztott vaj, csipet só.

Mogyorókrém, szilvalekvár a töltéshez.

1 egész tojás a kenéshez.

Elkészítés:


A lisztet egy tálba szórjuk, elkeverjük a sóval, cukorral. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy teáskanálnyi cukrot és hagyjuk, hogy felfusson.

Ha felfutott az élesztő, a keveréket hozzáöntjük a liszthez, és elkezdjük összedolgozni. Amikor mindenhol nedves a liszt, hozzáütjük a tojást, és alaposan összedolgozzuk.

Ha összeállt a tésztánk, beledolgozzuk az olvasztott vajat is, majd alaposan kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva, és 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett deszkán enyhén átnyomkodjuk, átgyúrjuk, majd kb fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Egy 10 cm átmérőjű szaggatóval, vagy pohárral kiszaggatjuk. Mindegyik korongra teszünk egy-egy teáskanálnyi nutellát vagy lekvárt, és a széleket összecsípve gombócokat formálunk. Papírral bélelt muffintepsibe rakosgatjuk, és még 15-20 percet kelesztjük. Ha újból megkeltek, felvert tojással lekenjük őket, és előmelegített 200 fokos sütőben 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve porcukorral megszórjuk.

Töltött kalácsmuffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kiss Erika
Zebrakocka
Zebrakocka

Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
 Birsdzsemmel töltött dióhabos kosárkák
Birsdzsemmel töltött dióhabos kosárkák

A lisztet a vajjal elmorzzoljuk,hozzáadjuk a cukrot,diót,sót,és a tojássárgákkal jól összegyúrjuk. Fél órát hűtőben pihentetjük. Közben a morzsát az olajon megpirítjuk,a tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés piskóta mákos-totukrémmel és sárgabarackk
Gesztenyés piskóta mákos-totukrémmel és sárgabarackk

Gesztenyés piskóta mákos-totukrémmel és sárgabarackkal: 15 dkg gesztenyelisztböl, 5 tojásból, 1 evökanál mézböl, fél csomag sütöporból, csipetnyi sóból piskótát sütöttem (a tojásfe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Almás-krémes torta
Almás-krémes torta

A meghámozott almát nyolcadoljuk, és megszórjuk a fahéjjal. A vajat a cukorral meg a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a tejet, majd a liszt és a sütőpor elegyét. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk