Családireceptkönyv.hu

Pudingos-tejfölös sütemény


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók egy kb. 27 x 38 cm-es tepsihez:
a pudingos részhez:

2 csomag vaníliaízű pudingpor
6 csapott evőkanál kristálycukor
8 dl tej

a tésztához:

6 tojás
18 dkg kristálycukor
1 dl víz
1/2 dl étolaj
15 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
csipet só
pár csepp citromlé
2 evőkanál keserű kakaópor

a tetejére:

90 dkg (2 nagy pohár) tejföl
5 evőkanál porcukor
fahéj (nálam keserű kakaópor)

Elkészítés:


Először a pudingot készítettem el: a pudingporokat egy nagy lábasban elkevertem a cukorral és kevés tejjel, amikor szép csomómentes lett, hozzáadtam a többi tejet, és kis lángon, gyakran megkeverve (a szokott módon) pudingot főztem belőle.
Hűlni hagytam, közben időnként meg-megkevertem.
A tésztához szétválasztottam a tojásokat, a sárgákat habosra-krémesre kevertem a cukorral.
Hozzáadtam a vizet és az olajat is.
A finomlisztet elkevertem a sütőporral, átszitáltam, hozzáadtam a sót és a réteslisztet, majd az egészet a tojásos masszába kevertem/forgattam.
A fehérjékből kemény habot vertem, a végefelé hozzáadva néhány cseppnyi citromlevet is.
A habot nagyon óvatosan, hogy ne törjem össze, beleforgattam a tésztába.
A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam.
Másik felében elkevertem az átszitált kakaóport, majd ráöntöttem a világos masszára és villa segítségével márványosra mintáztam.
Az időközben langyosra hűlt pudingot teáskanállal adagolva a márványos tészta tetejére rakosgattam.
Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 5 percig sütöttem, majd a hőfokot visszavettem 180 fokra, és fél óra alatt a tésztát készre sütöttem.
Amíg sült a tészta, a tejfölhöz hozzáadtam a porcukrot és habverővel simára kevertem.
A sütőből kivett, készre sült, forró tésztára azon nyomban ráöntöttem a cukros tejfölt, elsimítva a tetejét.
Hagytam teljesen kihűlni, majd 3-4 órára hűtőbe tettem.
Kockákra vágva, tetejét kakaóporral megszórva kínáltam.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy nagyon finom, könnyed, egyáltalán nem túl édes, talán épp ezért annyira finomságos süteményt sütöttem Andi konyhájából. Számomra újdonság volt ez a süti, és csak dicsérni tudom, ha nem ismeritek, mindenképp érdemes kipróbálni. Borítékolom, hogy nemcsak próba lesz belőle, hanem rendszeres sütögetés, nálunk legalábbis nagyon bejött mindenkinek. A sütemény széléből készültek a sütinyalókák, amit szintén nagyon értékeltek a gyerekek. Sok sikert hozzá!

Pudingos-tejfölös sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pilótakeksz
Pilótakeksz

Összegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Mi­nimum 1 órára h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Gumicukor
Gumicukor

A gyümölcslevet a cukorral és a zselatinnal elkeverjük, majd lassú tűzőn felmelegítjük. (Ne forraljuk fel.) Ezután a formákba adagoljuk, berakjuk a hűtőbe és megdermesztjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Túrós gyümölcsös krémkocka
Túrós gyümölcsös krémkocka

A tejszínből cukor nélkül kemény habot verünk, és hidegre tesszük. A gyümölcsöt feldaraboljuk, kimagozzuk, a felét félretéve, a másik felét összeturmixoljuk. A pudingport 9 dl tejj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Gluténmentes meggyes foltos piskóta
Gluténmentes meggyes foltos piskóta

Apa szedett egy jó adag meggyet, és úgy elvoltunk most a málnával, hogy szerencsétlen meggyel senki nem foglalkozott. Anya ma észbe kapott, hogy kell valamit kezdeni a meggyel, mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk