Családireceptkönyv.hu

Kossuth kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg liszt
0,5 tasak sütőpor
4 tojás
20 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg margarin
12 dkg dió

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*32 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és meghintjük liszttel. A diót durvára vágjuk.

A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat elválasztjuk. A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.

Beleszórjuk a sütőporos lisztet. A fehérjéket kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk és megszórjuk a dióval.

180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Egy közepes pogácsa szaggatóval egy pohárral holdakat szaggatunk ki.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Nagyon egyszerű, hamar elkészül.
Nem túl édes és a dió kedvelőinek igazi csemege.

Kossuth kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mákos,diós beilgli
Mákos,diós beilgli

A tejet a cukorral feltesszük melegedni, de nem forraljuk, csak amíg jó meleg lesz és a cukor felolvad. Közben a tálba halmozott darálékot elkeverjük a citromhéjjal és pár csepp ci...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kedvencünk a Tiramisu
Kedvencünk a Tiramisu

A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd rummal íz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tiramisu
Tiramisu

Egy nagy tálban habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét, pici rumaromát. Lazán hozzáforgatjuk a habbá vert fehérjéket. A...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar rakott mákos
rakott mákos

A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütök, majd hagyom kihűlni. A mákos piskótához a tojássárgáját habosra kavarom a cukorral,tejjel,zsírral és a mákkal. A fehérjét kemény habbá vere...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk