menu

Családireceptkönyv.hu

Kossuth kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg liszt
0,5 tasak sütőpor
4 tojás
20 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg margarin
12 dkg dió

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*32 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és meghintjük liszttel. A diót durvára vágjuk.

A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat elválasztjuk. A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.

Beleszórjuk a sütőporos lisztet. A fehérjéket kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk és megszórjuk a dióval.

180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Egy közepes pogácsa szaggatóval egy pohárral holdakat szaggatunk ki.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Nagyon egyszerű, hamar elkészül.
Nem túl édes és a dió kedvelőinek igazi csemege.

Kossuth kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínkrémes-áfonyás pite
Tejszínkrémes-áfonyás pite

1. A lisztet elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal, majd hozzáadjuk az édesítővel felhabosított tojást, 1 csipet sót, továbbá a tejet, és gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Húzott rétes
Húzott rétes

A kétféle lisztet összekeverjük a sóval, és langyos- ecetes vízzel hólyagosra dagasztjuk. Ekkor dagasztjuk hozzá a zsírt. 3 felé vesszük a tésztát, gömbölyítjük, és zsírral megken...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Habos mákos almás sütemény
Habos mákos almás sütemény

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a sütőporral, a porcukorral, majd beledolgozzuk a tejfölt és a tojássárgáját. Rugalmas tésztává gyúrjuk, majd hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Puha túrós batyu (Rupáner)
Puha túrós batyu (Rupáner)

1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kávéskanál cukorral elkevert langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk, dagasztunk. Ha nagyon ragadós, akkor adunk hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk