6 tojás
15 dkg cukor
4 evőkanál meleg víz
1,5 dl olaj
15 dkg liszt
15 dkg darált dió
1 tasak sütőpor
csipetnyi só
A krémhez:
20 dkg cukor
2 dl víz
3 evőkanál liszt
1 tojás
3 evőkanál cukor
12,5 dkg vaj
3 dl habtejszín
15 dkg vágott dió
A tojások fehérjét a sóval habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vizet, a mixer magas fokozatát használva összedolgozzuk, majd a tojások sárgáját és az olajat is hozzáadjuk, közben folyamatosan kavarjuk. A lisztet, a sütőport és a diót is hozzákeverjük, jól összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 175 fokon nagyjából 30 perc alatt megsütjük. A tészta nem nő meg magasra, de ettől nem kell megijedni. Mikor elkészült, hagyjuk kihűlni és kettőbe vágjuk. A cukrot egy edénybe öntjük és lassú tűzön karamelizálni kezdjük, majd felöntjük a vízzel, de legyünk óvatosak, mert habzani fog. Amikor elkezd szirupossá válni, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk hűlni. A tojást felverjük a 3 evőkanál cukorral, hozzákeverjük a lisztet, majd a kihűtött karamellszirupot. Majd lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett főzzük, amíg sűrű, pudingszerű lesz. A tűzhelyről levéve hozzákeverjük a vajat és kihűtjük. A krémből félreteszünk három kanálnyit. A habot felverjük és lassan hozzáadjuk a karamellkrémet, jól összekeverjük. A felaprított diót egy serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, vigyázzunk, mert könnyen odaég. Tálcára teszünk egy lapot és a krém háromnegyedét rákenjük, befedjük a másik lappal és rákenjük a maradék krémet. A megpirult, de kihűlt diódarabokat rászórjuk, majd a félretett karamellkrémet habzsákba töltjük, vagy egy kanál segítségével rácsorgatjuk. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd szeletelhetjük.
1. Előmelegítjük a sütőt. 2. A banánokat meghámozzuk, picit daraboljuk, majd a vízzel együtt leturmixoljuk őket. 3. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a folyósakat i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is. Az almákat meghámozzuk és leres...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. réteg: 1 nagy csomag (20-25 g) zselatint felmelegítünk 5 dl vízzel (nem forraljuk, csak addig hevítjük, míg a zselatin elolvad). Ha készen van, összekeverjük 3 ek kakaóval és...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA tojássárgáját vízzel, cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet a sütőporral, a darált diót, lassan adagolva csomómentesre kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű