2 db tojásfehérje
2 ek cukor (kristály )
Kézi mixerrel elkezdjük felverni a tojásfehérjét, amikor jó habos, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük vele, amíg kifényesedik (ez lehet akár 15-20 perc is!). Habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt sütőlemezre karikákat nyomunk.
Előmelegített sütőben szárítjuk.
sütési hőfok: 80°C
sütési mód: alul-felül sütés
Egymás tetejére több karikát nyomjunk, hogy ízles szerinti magas legyen.
A sütő ajtaját támasszuk ki valamivel, mert inkább szárítani kell, mint sütni.
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Miután felfutott 150 g Schär mix B liszt, 100 g Nutri Free mix per pane liszt, egy ek. cukor, egy kevés só (a Nutri Free miatt al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a tejet felforralom a cukorral, beleöntöm a darával elkevert mákot, és sűrű pépet készítek belőle. Ha kihűlt, hozzáadom a mazsolát és a citromhéjat. Az almákat meghám...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszreszeléket a főzőtejszínbe beleszórjuk és addig főzzük, míg krémes állagú lesz. Édesítjük és üveg tálkába, vagy kelyhekbe töltjük és kihűtjük. A tőzegáfonyát 2 dl vízben fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat és a barna cukrot habosra verjük. 2. Hozzáadjuk az olajat és joghurtot, és elkeverjük. 3. Jöhet a liszt, a sütőpor, szódabikarbóna, kakaó. Folyékony, ragacsos, cso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű