menu

Családireceptkönyv.hu

Kristálycukros habkarika


Írta:

Elk. idő: 60-120 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 db tojásfehérje
2 ek cukor (kristály )

Elkészítés:


Kézi mixerrel elkezdjük felverni a tojásfehérjét, amikor jó habos, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük vele, amíg kifényesedik (ez lehet akár 15-20 perc is!). Habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt sütőlemezre karikákat nyomunk.
Előmelegített sütőben szárítjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 80°C
sütési mód: alul-felül sütés

Egymás tetejére több karikát nyomjunk, hogy ízles szerinti magas legyen.
A sütő ajtaját támasszuk ki valamivel, mert inkább szárítani kell, mint sütni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Somlói torta
Somlói torta

Először a krémet készítjük el. Ehhez 8dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudin...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zserbógolyó
Zserbógolyó

Egy tálban összekeverjük a zserbógolyó hozzávalóit: a kekszet, a diót és a baracklekvárt (a lekvárból nem kell mindet felhasználni, a lekvár típusától függően kevesebb is elég lehe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Áfonyás túrókrém
Áfonyás túrókrém

Az áfonyát a cukorral és a reszelt citromhéjjal 10-15 perc alatt öntet sűrűségűre főzzük egy kis lábasban. Hagyjuk kihűlni. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A túrót, a kréms...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Krémes - Verdens beste
Krémes - Verdens beste

1. A margarint habosra keverjük a 12,5 dkg cukorral, majd a 4 tojás sárgájával. 2. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. 3. A tojások fehérjét keményre ve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk