Családireceptkönyv.hu

vajas tészta egyszerűen....almával töltve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
25 dkg vaj esetleg sütőmargarin
egy csipet só
6 evőkanál hideg víz
1 evőkanál ecet

készülhet édesen, akkor 2-3 evőkanál porcukrot adjunk a tésztához, vagy sósan, akkor picit több sót adjunk hozzá
tölthetjük gyümölccsel, lekvárral, csokival, vagy valami sós töltelékkel






Elkészítés:


A vajat a liszttel elmorzsoljuk /ne maradjon vajcsomó/, majd a többi hozzávalót hozzáadjuk és összegyúrjuk. Ha ragad, akkor még tegyünk hozzá lisztet!
A tésztát letakarjuk és 12 órán át a hűtőben pihentetjük.
Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formára vágjuk, megtöltjük.
Előmelegített sütőben kb 180°C hőmérsékleten rózsaszínűre sütjük, majd porcukorral meghintjük.
Nagyon finom omlós süteményünk lesz belőle.
Én hajtogatás nélkül használtam fel és almaszeletekkel töltöttem meg.
Az alma alá fahéjas kristálycukrot és durvára vágott diót szórtam.

Trükkök, tippek, praktikák:


Aki levelesen szeretné elkészíteni, az vágja a tésztát 3-4 felé, majd nyújtsa ki és a lapok között olvasztott vajjal kenje meg, hajtogassa össze, tegye hűtőbe, majd utána nyújtsa a megfelelő méretre.

vajas tészta egyszerűen....almával töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lajcsi szelet.
Lajcsi szelet.

A liszt kivételével a hozzávalókat gőz fölött jól kikeverjük, majd hozzáadagoljuk a lisztet. Ha kihült 3 felé osztva tepsi hátán megsütjük. A tejből és a pudingokból sürü krémet f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar CSUDA TEJBEDARA
CSUDA TEJBEDARA

A megfőtt tejbedarát hagyjuk kihűlni.Ha kihűlt felszeleteljük. Aztán bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Közben az étolajat melegítjük, aztán a szelet grízeket beletesszük....

Elkészítési idő: kb 40-50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás -Diós zserbó
Almás -Diós zserbó

A tejet az élesztővel felfuttatjuk pici cukorral a többi hozzávalókat a tésztához egy mélyebb tálba öntöm és az élesztővel alaposan kidolgozzuk meleg helyre tesszük hagyjuk megkeln...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Barackos lepény
Barackos lepény

A barackot tésztaszűrőbe téve egy percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd a héját egy mozdulattal – mint a kesztyűt – lehúzzuk. A gyümölcsöt félbevágjuk és kimagozzuk. A sütőt 20...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk