250g friss eper (ennek hiányában lehet fagyasztott is)
1 citrom leve
250g porcukor
200ml víz
4 nagy tojás fehérje vagy 100g tojásfehérje
Egy szódabikarbóna
300 ml habtejszín (ami elkészített állapotában kb. 500 ml tejszínhabot tesz ki)
Az epret egy tálba tesszük, majd meglocsoljuk a citrom levével. Ezt követően botmixer segítségével pürésítjük. Majd a pürét egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a nagyobb darabok és magok ne kerüljenek a fagyiba. Az elkészült pürénket félretesszük.
A vizet és a cukrot lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett elkezdjük melegíteni. Miután a cukor már felolvadt 5 percig forraljuk, ekkor már nem szabad keverni, nehogy a cukor kikristályosodjon. Sűrű szirupot főzünk belőle.
Míg a szirupunk forr, a tojások fehérjét egy csipet szódabikarbónával habbá verjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tejszínt is. Ezután hozzácsorgatjuk a forró cukros szirupot és még 5 percig folyamatosan dolgozunk rajta a habverővel, még szép fényes habot nem kapunk. Legvégül pedig belekeverjük a korábban elkészített eperpürénket is.
Fagyasztóba tesszük, majd körülbelül 3-4 alkalommal - dermedéstől függően - félóránként átkeverjük. Egy éjszakára a fagyasztóban állni hagyjuk.
◾️A tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük. ◾️A sárgáját az édesítővel és a vaníliás cukorral kikeverjük. ◾️A lisztet, a pudinggal, a sütőporral és a reszelt citromhéjjal ös...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítés menete Tészta: a tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük (30x40 cm). Túrós töltelék: A hozzávalókat eldolgozzuk és rákan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőporral elkevert lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, összegyúrjuk, és fóliába csomagova a hűtőben 1 órát pihentetjük. Ezala...
Elkészítési idő: 2 - 30 perc Nehézség: KönnyűA reszelt túrós tésztájához a száraz hozzávalókat (liszt, édesítő, kakaópor, sütőpor) aprítógépbe tesszük. A vajat (vagy a kókuszzsírt nagyobb darabokra vágva a szárazanyagokhoz a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű