Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Igazi házi eperfagylalt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250g friss eper (ennek hiányában lehet fagyasztott is)
1 citrom leve
250g porcukor
200ml víz
4 nagy tojás fehérje vagy 100g tojásfehérje
Egy szódabikarbóna
300 ml habtejszín (ami elkészített állapotában kb. 500 ml tejszínhabot tesz ki)

Elkészítés:


Az epret egy tálba tesszük, majd meglocsoljuk a citrom levével. Ezt követően botmixer segítségével pürésítjük. Majd a pürét egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a nagyobb darabok és magok ne kerüljenek a fagyiba. Az elkészült pürénket félretesszük.

A vizet és a cukrot lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett elkezdjük melegíteni. Miután a cukor már felolvadt 5 percig forraljuk, ekkor már nem szabad keverni, nehogy a cukor kikristályosodjon. Sűrű szirupot főzünk belőle.

Míg a szirupunk forr, a tojások fehérjét egy csipet szódabikarbónával habbá verjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tejszínt is. Ezután hozzácsorgatjuk a forró cukros szirupot és még 5 percig folyamatosan dolgozunk rajta a habverővel, még szép fényes habot nem kapunk. Legvégül pedig belekeverjük a korábban elkészített eperpürénket is.

Fagyasztóba tesszük, majd körülbelül 3-4 alkalommal - dermedéstől függően - félóránként átkeverjük. Egy éjszakára a fagyasztóban állni hagyjuk.

Igazi házi eperfagylalt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ági
Hamis tiramisu
Hamis tiramisu

A tejszínt elkezdjük habbá verni, mikor egy picit már sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a pudingport és fél deci rumot, és tovább verjük, amíg összeállt szilárd krémmé A kávéba beleönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
466. Citromos félhold
466. Citromos félhold

Tojássárga,15 dkg cukor,citrom,vaníliás cukor,margarin kikeverni. Hozzáadni sütőpor,liszt.Összeállítani,kinyújtani,szaggatni /pogácsa formával/. A tojásfehérjét felverni a maradék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Bögrés, mákos korongok
Bögrés, mákos korongok

Egy keverőtálban, először a szilárd hozzávalókat keverjük ki, majd következik a tojás és apránként adagolva, folyamatosan kevergetve a tej. Teljesen folyós anyagot fogunk kapni, ne...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás palacsintalepény
Almás palacsintalepény

Mély tálban habosra felverjük a tojásokat, majd hozzáöntjük a tejet, a porcukrot és a fűszereket. Ezután a liszttel egészen simára keverjük, hozzáadjuk az olvasztott, de már nem me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk