2 egész tojás,
2 evőkanálnyi tejföl,
4 deka porcukor,
reszelt citrom héja,
16-18 deka grízes liszt,
6 deka vaníliás cukor és
zsír a kisütéshez.
A szitált lisztbe beleütjük a tojásokat, beletesszük a tejfölt, a citrom héját ás a 4 deka cukrot s jó kemény tésztát gyúrunk. Lisztezéssel éppen úgy elnyújtjuk jó vékonyra, mint a levestésztát.
Azután felvágjuk, idomítjuk, alakítjuk, és forró zsírban kisütjük szép világossárgára. Vaníliás cukorral meghintve adjuk fel. .
1 dl langyos tejből, 0,5 dkg cukorral, 3 ek. liszttel és az élesztővel kovászt készítünk. A tojás sárgákat a maradék porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a maradék langyos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoltam a vajat, utána adtam hozzá a 12 dkg porcukrot, sütőport, vaniliás cukrot, fél citrom reszelt héját és 6 tojássárgáját. Robotgéppel egy kellemes tapintású t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 140 fokra. Tegyük a tejet, a tejszínt, a vaníliarudat és a citromhéjat egy lábosba, és óvatosan forraljuk fel. Ezután keverjük bele a rizst és a porcukrot....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes