Tészta
25 dkg Ráma
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom leve és reszelt héja
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1-2 ek tejföl
Töltlék
2 kg alma
2 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj
A Rámát a lisztben elmorzsolom, majd a többivel együtt tésztává (rugalmas) gyúrom. Kétfelé osztom, egy kisebb és egy nagyobb), pihentetem, amíg a töltelék elkészül. Az almát lereszelem, majd kinyomkodom. Megszórom fahéjjal és vaníliás cukorral. A sütőt 200 C fokra előmelegítem, egy tepsit kivajazok és zsemlemorzsával megszórok. Beleteszem a nagyobb kinyújtott darabot, rá az alma, a tetejére pedig a tészta másik fele. A tetejét megszurkálom és megkenem tojássárgájával. 40 percig sütöm.
Készítsük el a krémet: tegyük egy edénybe a krémhez felsorolt hozzávalókat a vaj kivételével, keverjük simára, majd főzzük meg a krémet lassú tűzön, folytonos kavargatás mellett. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOtthon is lehet pillecukrot készíteni, mindenféle különleges hozzávaló nélkül, ráadásul gyorsan elkészül és legalább olyan jó, mint a bolti. Ez egy alaprecept, amihez lehet kevés s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat gondosan összekeverjük. 2. Belerakjuk a lecsöpögtett gyümölcsöt, és megsütjük. 3. Tetejét porcukorral, esetleg csokimázzal bevonjuk. sütési hőfok: 180°C süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű