Tészta:
5-6 tojásból hagyományos piskótalap
Töltelék:
50 dkg rizs
tej
cukor
vaníliás cukor
csipet só
reszelt citromhéj
5 dl habtejszín (Hulala)
1 dl víz
1 csomag étkezési zselatin
gyümölcsök
tortazselé (a tasakon levő leírás szerint elkészítve)
5-6 tojásból készítek egy sima piskótát. Ha kihűlt, visszahelyezem a tepsibe.
A töltelékhez tejberizst készítek fél kg rizsből, tejjel, ízlés szerinti cukorral, vaníliás cukorral, pici sóval, illetve reszelt citromhéjjal, ami kellemes ízt ad. Ha készen van, kihűtöm. Fél liter tejszínt felverek, majd a tejberizshez keverem. 1 dl vízhez 1 csomag étkezési zselatint teszek, felforralom, és kissé kihűlve belekeverem a rizstöltelékbe.Az így elkészült krémet ráterítem a piskótára. Kirakom gyümölcsökkel, általában fagyasztott málnával szoktam, majd gyümölcszselatinnal leöntöm. Hideg helyen hagyom megdermedni, majd kockákra vágva tálalom.
Az egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel simára ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, legalább fél órát hideg helyre tesszük. 2. Ezalatt megtisztítjuk az almákat, apró kockákra vágjuk, dinsztelni tesszük, hozzáadjuk a cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelverjük a tojásfehérjéket cukorral. A tojássárgájákat összekeverjük egy csipet sóval és az olajat fokozatosan hozzáadjuk. Összekeverjük a tojásfehérjét a tojássárgájával és hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgát habosra keverünk a vaníliáscukorral és a szitált kukoricaliszttel, majd könnyedén belekeverjük a tojásfehérjék kemény habját. Kivajazott tepsibe vagy tortaformában sz...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Közepes