menu

Családireceptkönyv.hu

Almás morzsa süti


Írta:

Elk. idő: 1 óra 45 perc
Adag: 8 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 dkg hideg vaj
8 dkg liszt
5 dkg barna cukor
5+15 dkg (= összesen 20 dkg) cukor
1,1 kg (kb. 6-8 db) alma
Fél citrom leve
4 tk. étkezési keményítő
1 tk. fahéj
Tálaláshoz (elhagyható): tejszínhab vagy vanília fagyi

Elkészítés:


Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
Először készítsd el a morzsát.
Ehhez a lisztet, a barna cukrot és 5 dkg kristálycukrot keverj össze egy tálban.
Add hozzá a felkockázott, hideg vajat.

Trükkök, tippek, praktikák:


A sütés alatt az almából és a cukorból a keményítő hatására egyfajta sűrű, szószos almakompót válik, amit a kemény, vajas és édes morzsa tesz különlegessé.
Magában is kitűnő desszert, de egy jó adag tejszínhab vagy egy gombóc vanília fagyi nemcsak megkoronázza, de az édes ízekkel szemben olyan jóleső kontrasztot képez, ami ettől a plusz egy hozzávalótól egy szinttel magasabbra emeli ezt a sütit.
Nagyon gyakran eszik kis tálkából, de desszertes tányéron is jól mutat.
Az ujjaiddal morzsold szét a vajat a lisztes cukorban. Az a cél, hogy morzsás állagot kapj, ne dolgozd ki túlságosan, ne olvadjon meg a vaj.
Tedd be a hűtőbe.
Most jönnek az almák.
Hámozd meg az almákat, vágd négybe őket és vágd ki a magházukat.
Vágd fel őket vastagabb szeletekre, kb. 4 szeletbe egy alma negyedet.
Tedd egy tálba a felszeletelt almákat, és locsold meg a citromlével. Keverd el, hogy mindenhol érje a citromlé.
Adj hozzá 15 dkg cukrot, a keményítőt és a fahéjat. Keverd el vagy a kezeddel vagy egy nagyobb kanállal.
Végül összerakjuk a sütit. A kivajazott sütőtálba öntsd bele először az almát, aztán szórd rá a morzsát.
1 óra 15 percig süsd. Az alma forrni, bugyogni fog az alján, a morzsa pedig aranysárga színű lesz.

Almás morzsa süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Sárgabarackos sütemény csokimorzsával
Sárgabarackos sütemény csokimorzsával

Keltészta: A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és jól elkeverjük az élesztővel. A többi hozzávalóval egy kézi robotgép (dagasztó spirál) segítségével sima tésztává dolgozzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Derelye
Derelye

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar piskótatekercs
piskótatekercs

A tojásokat a cukorral, sóval habosra verem. Addig verem, amíg az ujjamat beledugva nem cseppen le a kezemről. Ezt követően kanalanként hozzáadom a szódabikarbónával elkevert lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sportszelet
Sportszelet

A kekszet ledaráljuk, majd belekeverjük a kakaót és a porított vaníliarudat. A vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad. A meleg tejes egyveleget...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk