Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Almás morzsa süti


Írta:

Elk. idő: 1 óra 45 perc
Adag: 8 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 dkg hideg vaj
8 dkg liszt
5 dkg barna cukor
5+15 dkg (= összesen 20 dkg) cukor
1,1 kg (kb. 6-8 db) alma
Fél citrom leve
4 tk. étkezési keményítő
1 tk. fahéj
Tálaláshoz (elhagyható): tejszínhab vagy vanília fagyi

Elkészítés:


Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
Először készítsd el a morzsát.
Ehhez a lisztet, a barna cukrot és 5 dkg kristálycukrot keverj össze egy tálban.
Add hozzá a felkockázott, hideg vajat.

Trükkök, tippek, praktikák:


A sütés alatt az almából és a cukorból a keményítő hatására egyfajta sűrű, szószos almakompót válik, amit a kemény, vajas és édes morzsa tesz különlegessé.
Magában is kitűnő desszert, de egy jó adag tejszínhab vagy egy gombóc vanília fagyi nemcsak megkoronázza, de az édes ízekkel szemben olyan jóleső kontrasztot képez, ami ettől a plusz egy hozzávalótól egy szinttel magasabbra emeli ezt a sütit.
Nagyon gyakran eszik kis tálkából, de desszertes tányéron is jól mutat.
Az ujjaiddal morzsold szét a vajat a lisztes cukorban. Az a cél, hogy morzsás állagot kapj, ne dolgozd ki túlságosan, ne olvadjon meg a vaj.
Tedd be a hűtőbe.
Most jönnek az almák.
Hámozd meg az almákat, vágd négybe őket és vágd ki a magházukat.
Vágd fel őket vastagabb szeletekre, kb. 4 szeletbe egy alma negyedet.
Tedd egy tálba a felszeletelt almákat, és locsold meg a citromlével. Keverd el, hogy mindenhol érje a citromlé.
Adj hozzá 15 dkg cukrot, a keményítőt és a fahéjat. Keverd el vagy a kezeddel vagy egy nagyobb kanállal.
Végül összerakjuk a sütit. A kivajazott sütőtálba öntsd bele először az almát, aztán szórd rá a morzsát.
1 óra 15 percig süsd. Az alma forrni, bugyogni fog az alján, a morzsa pedig aranysárga színű lesz.

Almás morzsa süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Angol csokipuding szósszal
Angol csokipuding szósszal

A tésztához: Kivajazzuk az edényt, és előmelegítjük a sütőt. A vajat megolvasztjuk a tejben, közben összekeverjük a száraz hozzávalókat, és felteszünk 300 ml vizet forrni (vagy b...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Búvár-túrós
Búvár-túrós

A tészta hozzávalóit összekeverjük és zsírozott, lisztezett tepsibe (30x35 cm) öntjük. A túrós krém hozzávalóit is kikeverjük és kis halmokat rakunk kiskanállal a barna tésztára....

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Klári
Banános-diós süti
Banános-diós süti

A tojásokat a cukorral habosra keverem, közben a vajat megolvasztom. Összekeverem a vajjal, majd belekeverem a villával pépesre nyomott banánt, megszórom fahéjjal, kakaóval, reszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis croissant (GM!)
Csokis croissant (GM!)

A fenti hozzávalókat keverőtálba összekeverem, 50 percet kelesztem meleg helyen, majd átgyúrom, kinyújtom, olvasztott vajjal vagy margarinnal lekenem, Nesquik kakaóval meghintem. H...

Elkészítési idő: 1 1/2
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk