A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi sütőpor
A belocsoláshoz:
0,5 dl főtt fekete kávé
A krémhez:
1 csomag csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
5 dl tej
5 dkg jó minőségű csokoládé
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és kihűtjük, majd a tojássárgájához keverjük és hozzáadjuk a lisztet, sütőport is. Beledolgozzuk a tojáshabot és sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk. 180 fokon sütjük 40 percen át. Mikor elkészült meglocsoljuk a kávéval. A pudingot a cukorral és a tejjel összekeverjük, majd főzni kezdjük. Mielőtt levennénk a tűzhelyről hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét is. Picit hagyjuk hűlni, majd a piskóta tetejére kenjük. Lehűtjük és szeletelhetjük.
Vízgőz felett megolvasztunk: 4 evőkanál kókuszzsírt (ezt használtam), 4 evőkanál holland kakaóport (ezt használtam), 4 csapott evőkanál porrá őrölt negyedannyi cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a karamellt készítjük el. Az összes hozzávlóját egy tapadásmentes edénybe tesszük és alacsony lángon kb 2 órán át főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd kihűtjük. A karamel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Kézi robotgéppel aprítsuk fel a kekszet, adjuk hozzá a puha vajat és kavarjuk össze. Ezt a keveréket tegyük 22 x 24 cm-s sütőformába, nyomkodjuk jól bele és tegyük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű