100 g puha vaj,
250 g liszt,
2 teáskanál sütőpor,
csipet só,
150 g cukor,
2 tojás,
1 citrom reszelt héja,
1 teáskanál vanília kivonat,
75 ml tej,
4 db. alma,
1 evőkanál barna cukor,
1/2 teáskanál fahéj
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük szép simára.
3. Az almákat tisztítsuk meg, majd egy fél egy almát vágjunk kockákra, és keverjük a tésztához.
4. A többi almát vágjuk fel vékony szeletekre. Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett kerek formába, majd körben rendezzük el a tetején az almákat
5. Keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal, és szórjuk rá a tetejére.
6. Süssük 40-45 percig, amíg feljön, és szép, arany színű lesz.
Melegen és hidegen is finom.
A palacsintatésztához keverd simára a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel, fedd le, és legalább 15 percet pihentesd, majd add hozzá az olajat és a rumot. Süss belőle 8 pala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzért két ek chia magot beáztattam 3 ek kókusztejbe, vártam pár percet, míg nyákossá válik, majd egy aprító mixerbe tettem 1 nagy érett banánt, hozzáadtam a nyákos chia magot, és 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához kimérjük a hozzávalókat. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, cukrot, majd belemorzsoljuk a vajat. Morzsaszerű állagot kell kapnunk- Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes