gríz - 250 gr
tej - 300 ml
tojás - 1 db
1 dl olaj
vaníliaaroma
édesítőszer
vaj - 10 gr
sütőpor - 1 kiskanál
só - 1 kiskanál
A vaj (margarin ) kivételével kézi habverővel a hozzávalókat kikeverem , margarínos meleg serpenyőbe öntön én a legkisebb lángon kb. 20 percig felő alatt sütöttem aztán tálra borítottam ismét margarin a serpenyőbe és a másik oldalát is szép szíre sütöttem. Szerintem bár milyen gyümölcs vagy lekvár jól passzol hozzá. Eredeti recept sósan készül ugyan így csak az édesíő és az aroma elhagyásával !
A hozzávalókat egy tálban összekeverem, amikor már csomómentes, kivajazott és lisztezett tepsibe öntöm. Rászórom a kimagozott meggybefőttet, és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra melegítjük. A Xilitet a fahéjjal, a lisztel, a sütőporral és a sóval összekeverjük egy tálba. Egy másik tálba öntjük a joghurtot, a tojást és az olajat és ezt i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd habosra a margarint, a cukrot és a tojásokat, egy másik tálban a lisztet, a sütőport, valamint a vaníliás cukrot, végül a kettőt öntsd össze, és alaposan dolgozd el. Válaszd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel. A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1 liter vízzel,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű