gríz - 250 gr
tej - 300 ml
tojás - 1 db
1 dl olaj
vaníliaaroma
édesítőszer
vaj - 10 gr
sütőpor - 1 kiskanál
só - 1 kiskanál
A vaj (margarin ) kivételével kézi habverővel a hozzávalókat kikeverem , margarínos meleg serpenyőbe öntön én a legkisebb lángon kb. 20 percig felő alatt sütöttem aztán tálra borítottam ismét margarin a serpenyőbe és a másik oldalát is szép szíre sütöttem. Szerintem bár milyen gyümölcs vagy lekvár jól passzol hozzá. Eredeti recept sósan készül ugyan így csak az édesíő és az aroma elhagyásával !
A tejet kézmelegre melegítjük, majd elmorzsoljuk benne a friss élesztőt, és szórunk hozzá egy-egy nagy csipet lisztet és cukrot. Hagyjuk meleg helyen, hogy az élesztő felfusson. A...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KözepesÖsszekeverünk 4 egész tojást 20 deka cukorral, 20 deka joghurttal, és két deci olajjal. Hozzáadunk egy fél kanál, ecetben feloldott szódabikarbónát, 20 deka őrölt diót, és 3-4 resz...
Elkészítési idő: 30-50 perc Nehézség: Könnyű1. A cukrot lábasba szórjuk, közepes lángon barnára karamellizáljuk, de vigyázzunk, ne égjen meg. A tejet ráöntjük, majd kis lángon addig főzzük, míg a karamell a tejben föl nem ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lekvárt a tejjel simára kavarjuk, beleszórjuk a cukrot, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet. Jól kikeverjük, majd kisebb méretű zsírozott, lisztezett tepsibe kisütjük. Dara...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű