1. réteg: 50 dkg darált keksz, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, kevés tej (én kb. 2 dl-t öntöttem hozzá apránként)
2. réteg: 25 dkg túró, ízlés szerint cukor, 2 dl tejszín, 1 van. cukor
3. réteg: 2 cs. vaníliás puding (hidegen kikeverhető Gála, v. Aranka), 5 dl tej, 1 van. cukor
4. réteg: 2-3 dl tejszín (növényi, pl. Hulala, ebbe nem kell fixáló)
Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe nyomkodjuk (a tepsi mérete 28×36 cm). A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön a két felvert pudingpor, majd a felvert tejszín. Én a biztonság kedvéért a pudinghoz kevertem 1 zselatin fixet.
1. A lisztet, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a sót, a mandulát és a vajat elkeverjük, és tésztává gyúrjuk. 2. A tésztából ujjvastagságú rudakat csinálunk, amelyeket kb. 5 cm h...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA búzadarát, lisztet, citromhéjat, tejet, mazsolát összekeverjük, és több órára hűtőbe tesszük pihenni. Sütés előtt hozzákeverjük a tojássárgáját és a porcukorral fevert fehérjét....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tisztított epreket apróra vágjuk, majd a cukorral és a vajjal együtt egy lábasban addig melegítjük, míg össze nem esik. Ekkor belenyomjuk a sűrített tejet és ha szép élénk szí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű