25 dkg zabpehely, 1 teáskanál sütőpor, 3 tojás, 3 evőkanál kókuszolaj, 4 dl tej, folyékony édesítőszer (ízlés szerinti mennyiség)
A zabpelyhet robotgéppel összedolgozzuk, vagy ledaráljuk. A tojássárgáját kikavarjuk az édesítőszerrel, az olajat hozzáadjuk, majd felöntjük a tejjel és beledolgozzuk a zabpelyhet és a sütőport. Fél órán át pihentetjük a tésztát. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a palacsintához adjuk. Tetszés szerint ízesíthetjük különböző aromákkal a tésztát. Kiolajozott palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
A rost kivételével mindent összekeverünk, majd a végén hozzáadjuk a rostot – javasolnám, hogy kanalanként – mert a tojások nagyságától is függ, hogy mennyi rostot vesznek fel. Egy...
Elkészítési idő:A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét habbá verem, a sárgáját a porcukorral és a vajjal habosra keverem. Hozzáadom a tejet, a sütőporos lisztet és a felvert habot. Vajazott, lis...
Elkészítési idő: 1 óraA tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjük az élesztős tejet, a tojást és az olvasztott (de nem forró) vajat...
Elkészítési idő: