Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg margarin
2,5 dkg élesztő vagy 1 cs szárított élesztő
3 ek tejföl
2 tojás
1 mk só
Elkészítése
A hozzávalókat kézzel összedolgoztam, amíg szép egynemű tésztát kaptam. Ekkor kinyújtottam, majd hajtogattam és hagytam pihenni félórát. Ezt még kétszer megismételtem, majd kinyújtottam a tésztát és kb. 6x6 cm-es négyzetekre vágtam. A tetejére tettem jó sűrű házi baracklekvárt. Két szemközti csúcsát egymásra hajtottam, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, majd megkentem tojásfehérjével (A lekváros papucsokat leveles vajas tésztából is elkészíthetjük. )
A tésztát két részre osztjuk és lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk.
Tetszés szerinti méretű kockákra vágjuk a tésztát és mindegyiknek a közepébe teszünk egy teáskanál lekvárt.
A kocka két szemközti csücskét a lekvárra hajtjuk, kicsit összenyomkodjuk, hogy megtapadjon.
180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Vigyed , egy idős nénitől kaptam, vagy 15 évvel ezelőtt azóta pár kg lisztet megsütöttem .Este meggyúrod tedd hűvösre , másnap gyúrd át mindig csak akkora darabot amekkorát egys...
Elkészítési idő:- Az étcsokit vízgőz felett felolvasztom, majd félretszem hűlni. - A szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a tojással habosra keverem. - A lisztet elkeverem a sütőporral, a sóval...
Elkészítési idő: 2 és fél óraA csokit vízgőz felett felolvasztom. Közben a mézet felmelegítem, és hozzákeverem a keményítőt csomómentesen. Ehhez adom hozzá a z olvasztott csokit és jól összedolgozom. Majd sütő...
Elkészítési idő: