4 tojás,20 dkg cukor,20 dkg liszt,1 dl tej,1 dl olaj, 1 sütőpor.
A tojásokat külön választjuk,a sárgájához hozzá keverjük a cukrot és jól elkeverjük.Beletenni a sütőporral elkevert lisztet és hozzáönteni az olajat és a tejet.Alaposan elkeverjük,hogy ne legyen csomós.A tojásfehérjébe teszünk egy pici sót (könnyebb felverni habnak) és felverjük kemény habbá.Hozzá öntjük a tésztához és óvatosan beleforgatjuk. Sütő papírral kibélelt tepsibe öntjük,előmelegített sütőbe közepes hőfokon készre sütjük.
Ameddig sül a tészta elkészítjük a krémet:4,5 dl tejfölbe bele teszünk 2 csomag vaníliás cukrot és 1 csomag főzés nélküli puncs pudingport (én gálát használtam) alaposan kikeverjük.Ezt kenjük a kihűlt tészta tetejére.
Elkészítjük még a "zselés" krémet is.Amihez 2 csomag főzős vaníliás pudingport,20 dkg cukorral és 7 dl vízzel felfőzünk.Ha már nem annyira meleg belekeverünk 1 csomag Boleró italport(én málnásat) ez kerül a puncsos krém tetejére.Egyenletesen elkenjük rajta.Ajánlatos ezzel kezdeni a süti elkészítését,mert a legtöbb idő ennek a kihűlése.Ez egy könnyű, finom süti.
almát megtisztítjuk, meghámozzuk és tetszés szerinti szeletekre vágjuk. 10 dkg cukorból karamellt készítünk, amit a sütőformába csurgatunk. A karamellre rádobjuk a kis kockákra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütés kezdete előtt 2-3 órával vegyük ki a réteslapokat a hűtőből, terítsük ki őket, majd hagyjuk teljesen kiszáradni. Készítsük el a szirupot: a vizet, a cukrot, a narancs l...
Elkészítési idő: 2 óra 20+30 per Nehézség: KönnyűBarna lap: A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat és vizet és óvatosan összeforgatjuk. Végül a kakaóporral elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Piskótát sütünk. Majd ha megsült kis kockákra vágjuk. Elkészítjük a mázat hozzá. A margarint felolvasztjuk és hozzáadjuk a cukrot, kakaóport és a...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes