4 tojás,20 dkg cukor,20 dkg liszt,1 dl tej,1 dl olaj, 1 sütőpor.
A tojásokat külön választjuk,a sárgájához hozzá keverjük a cukrot és jól elkeverjük.Beletenni a sütőporral elkevert lisztet és hozzáönteni az olajat és a tejet.Alaposan elkeverjük,hogy ne legyen csomós.A tojásfehérjébe teszünk egy pici sót (könnyebb felverni habnak) és felverjük kemény habbá.Hozzá öntjük a tésztához és óvatosan beleforgatjuk. Sütő papírral kibélelt tepsibe öntjük,előmelegített sütőbe közepes hőfokon készre sütjük.
Ameddig sül a tészta elkészítjük a krémet:4,5 dl tejfölbe bele teszünk 2 csomag vaníliás cukrot és 1 csomag főzés nélküli puncs pudingport (én gálát használtam) alaposan kikeverjük.Ezt kenjük a kihűlt tészta tetejére.
Elkészítjük még a "zselés" krémet is.Amihez 2 csomag főzős vaníliás pudingport,20 dkg cukorral és 7 dl vízzel felfőzünk.Ha már nem annyira meleg belekeverünk 1 csomag Boleró italport(én málnásat) ez kerül a puncsos krém tetejére.Egyenletesen elkenjük rajta.Ajánlatos ezzel kezdeni a süti elkészítését,mert a legtöbb idő ennek a kihűlése.Ez egy könnyű, finom süti.
Az egész körtéket zöldséghámozóval hámozzuk meg, úgy, hogy egyben maradjanak, és a száruk is megmaradjon. Egy éles késsel óvatosan vágjuk ki a magházukat, félbevághatjuk a körtéket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat és annyi lisztet,hog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű