A tésztához:
350 g búzaliszt
12 g sütőpor
0.5 L szójatej
4 evőkanál kakaópor - holland
200 g cukor
A tálaláshoz:
házi lekvár vagy vaníliás puding
A liszthez szitáljuk a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, kakaót és összekeverjük.
Lassan adagolva hozzáadjuk a szójatejet is, csomómentesre keverjük.Margarinnal kikent lisztel, megszórt 21*32 cm-es tepsibe öntjük a masszát. 180 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2 lapban kinyújtjuk, Az alsó lapot megszórjuk kis búzadarával,zsemlemorzsával. Rárakjuk a cukorral összekevert, kinyomkodott almát, megszór...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos vízben futtassuk fel egy kevés cukorral, majd gyúrjuk homogénné a tészta többi hozzávalójával. A tésztát fél órát hagyjuk pihenni, amíg a duplájára nem kel. A c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk ál...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral jól kikeverjük és apránként hozzáadjuk a vizet is. 2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és lassan szitálva hozzáadjuk (k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű