2 db közepes méretű (M-es) tojás
150 g sovány natúr krémtúró
1 citrom reszelt héja + fél citrom leve
1 teáskanál gluténmentes sütőpor
2 evőkanál barna rizsliszt (kb. 30 g)
0,5 evőkanál negyedannyi édesítő
kevés olaj a sütéshez
A tojásokat mossuk meg, válasszuk ketté. A fehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük ki a túróval, citromlével, reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá az édesítőt, és a sütőporral elkevert lisztet.
Végül forgassuk hozzá óvatosan a fehérjehabot.
Egy palacsintasütőt kenjünk ki vékonyan olajjal, hevítsük fel, majd vegyük alacsonyabb lángra és kanállal kanalazzunk rá a masszából, kissé egyengessük el kb. tenyérnyi méretűre (8-10 cm átmérőjű), majd amikor kezd emelkedni és szilárdulni az alja, hirtelen fordítsuk meg és süssük a másik oldalát is készre.
Ebből az adagból kb. 8-10 minipalacsintát tudunk készíteni.
Kínáljuk gyümölcsökkel, olajos magvakat, vagy akár citromos joghurttal.
Tálaláshoz:
Fagyasztott erdei gyümölcs, esetleg olajos magok (pl. szeletelt mandula, kókuszreszelék, pirított mogyoró)
Tápanyagtartalom egy darabban (10 esetében):34 kcal
Elkészítés: 1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a reszelt citrom héját és frissen facsart levét és ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a tojás sárgákkal, a tejföllel, sóval, cukorral, kevés citromlével és ízlés szerint esetleg reszelt citromhéjjal, valamint a rummal összegyúrjuk. 2. Jól eldolgozzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, a dióval és a fűszerekkel. A cukrot a vajjal és a tojással kihabosítjuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a meghámozott és lereszelt almát. Belef...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű