5 db alma, lédús
0,5 db citrom leve
200 g liszt
150 g búzadara
125 g cukor
1 cs vaníliás cukor
2 tk sütőpor
csipetnyi só
0,5 tk fahéj
120 g vaj
A megmosott, meghámozott almákat reszeljük le, citromlével locsoljuk meg. Lényeges, hogy tényleg lédús almából készítsük!
Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat.
Egy tortaformában rétegezzük a száraz keveréket az almával, alul és felül a száraz keverék legyen.
A vajat olvasszuk fel, szurkáljuk át egy vékony pengéjű késsel a süteményt és öntsük rá a vajat.
Süssük előmelegített sütőben 180°C-on 50-55 percig.
Hagyjuk a teljes lehűlés után még néhány órát pihenni mielőtt felvágjuk.
1. A tésztához először a száraz elemeket keverjük össze. 2. Majd a nedves elemek hozzáadásával gyúrjunk egy porhanyós tésztát (összemorzsoljuk). 3. Kevés tejföllel állítsuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTészta A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (persze a vaj szobahőmérsékletű), ezután kb 20 percre hűtőbe tesszük. Kisodorjuk kb. 2 mm vastagra, és kiszúrjuk őket kb. 2 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15 dkg porcukor,2 kanál kakaó,2 kanál olaj,2 kanál forróvíz ! Nagyon gyorsan kell vele dolgozni,mert hamar besűrűsödik ! Mindig ezt használom,nagyon bevált ! 2 kanál kakaó 2 kan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMikor minden langyosra hűlt,pogácsaszaggatóval kis köröket szúrtam ki a piskóta lapokból. Egy jénai tálba raktam egy réteg piskóta karikát vegyesen. Meglocsoltam kicsi rumaromával,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű