5 db alma, lédús
0,5 db citrom leve
200 g liszt
150 g búzadara
125 g cukor
1 cs vaníliás cukor
2 tk sütőpor
csipetnyi só
0,5 tk fahéj
120 g vaj
A megmosott, meghámozott almákat reszeljük le, citromlével locsoljuk meg. Lényeges, hogy tényleg lédús almából készítsük!
Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat.
Egy tortaformában rétegezzük a száraz keveréket az almával, alul és felül a száraz keverék legyen.
A vajat olvasszuk fel, szurkáljuk át egy vékony pengéjű késsel a süteményt és öntsük rá a vajat.
Süssük előmelegített sütőben 180°C-on 50-55 percig.
Hagyjuk a teljes lehűlés után még néhány órát pihenni mielőtt felvágjuk.
1. A sütőporral elegyített lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. 2. Hozzáadjuk a cukrot és összeállítjuk a tojássárgájával és a tejföllel. 3. Jól kidolgozzuk, 20 percig pihen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLapok mérete: 38x30cm. A lehető legvékonyabbra kell nyújtani! Sütési idő laponként 5perc....világosra...200C°. Összeállítani, 6 részre osztani. Puha, ragad, felosztáskor pici...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézGőz fölött keverve megolvasztjuk a cukrot,vajat, mézet,az előzőleg összekevert ecetes szódabikarbónát.Levéve a tűzről hozzáadunk 2 tojást,a lisztet és összegyúrjuk.Szükség esetén t...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes