menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott almatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 db alma, lédús
0,5 db citrom leve
200 g liszt
150 g búzadara
125 g cukor
1 cs vaníliás cukor
2 tk sütőpor
csipetnyi só
0,5 tk fahéj
120 g vaj

Elkészítés:


A megmosott, meghámozott almákat reszeljük le, citromlével locsoljuk meg. Lényeges, hogy tényleg lédús almából készítsük!
Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat.
Egy tortaformában rétegezzük a száraz keveréket az almával, alul és felül a száraz keverék legyen.
A vajat olvasszuk fel, szurkáljuk át egy vékony pengéjű késsel a süteményt és öntsük rá a vajat.
Süssük előmelegített sütőben 180°C-on 50-55 percig.
Hagyjuk a teljes lehűlés után még néhány órát pihenni mielőtt felvágjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Körtés - Körtés pite
Körtés - Körtés pite

1. A tésztához először a száraz elemeket keverjük össze. 2. Majd a nedves elemek hozzáadásával gyúrjunk egy porhanyós tésztát (összemorzsoljuk). 3. Kevés tejföllel állítsuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Non plus ultra
Non plus ultra

Tészta A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (persze a vaj szobahőmérsékletű), ezután kb 20 percre hűtőbe tesszük. Kisodorjuk kb. 2 mm vastagra, és kiszúrjuk őket kb. 2 c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSOKIMÁZ VARIÁCIÓK
CSOKIMÁZ VARIÁCIÓK

15 dkg porcukor,2 kanál kakaó,2 kanál olaj,2 kanál forróvíz ! Nagyon gyorsan kell vele dolgozni,mert hamar besűrűsödik ! Mindig ezt használom,nagyon bevált ! 2 kanál kakaó 2 kan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Somlói galuska- saját recept szerint
Somlói galuska- saját recept szerint

Mikor minden langyosra hűlt,pogácsaszaggatóval kis köröket szúrtam ki a piskóta lapokból. Egy jénai tálba raktam egy réteg piskóta karikát vegyesen. Meglocsoltam kicsi rumaromával,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk