menu

Családireceptkönyv.hu

Tízperces bögrés pillefánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik
- 2-3 evőkanál cukor

Elkészítés:


1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez egy irtó nagy családi kedvenc nálunk. Pillekönnyű fánkok készülnek ebből az egyszerű tésztából. Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás! És nem csepeg az olajtól, belül pihe-puha, igazán könnyed kis finomság. Porcukorral, vaníliás cukorral meghintve isteni, de ha már itt a lekvárbefőzés szezonja, akkor a kóstolóhoz ne felejtsük bevetni ezeket a fánkocskákat sem.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre

Tízperces bögrés pillefánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Mézes-fahéjas almarózsák
Mézes-fahéjas almarózsák

◾️Az almákat félbevágjuk, a magházukat pedig eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. ◾️Egy lábasban vizet forralunk, beletesszük az édesítőt, a citrom levét és ha forr az almákat is....

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csokiba mártott perec (nassolda)
Csokiba mártott perec (nassolda)

Az átszitált lisztbe morzsoljuk a margarint. Belegyúrjuk a tojások sárgáit, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját. Hűtőbe tesszük pihenni. Pihenés után 3-4 mm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós tejszínszelet
Diós tejszínszelet

A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csokivulkán
Csokivulkán

Kezdjük a ganache-sal: A csokoládét egy keverőtálba tesszük. A tejszínt közepes erősségű lángon addig melegítjük, míg gőzölögni kezd, és az edény szélein buborékok formálódnak....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk