1 darab őzgerincformához
- 25 dkg darált háztartási keksz
- kb. 10 dkg puha vaj (szobahőmérsékletű)
- 5 dkg porcukor
- 2 csapott evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rum (esetleg rumaroma)
- néhány evőkanál tej (csak annyi, hogy jól összeálljon a tészta, de ne legyen ragacsos)
- kb. 16 darab négyzet alakú háztartási keksz
A krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
- 4 dl tej
- 2-3 banán (vagy kb. 30 dkg más gyümölcs: málna, szeder, eper, meggy...)
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
Az egész tojásokat a cukorral (vaníliással is) kikeverni, belekeverni a kefirt, apránként a sütőporral elkevert lisztet is beletenni. Illik bele: meggy, ribizli, savanyú gyümölcs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűJó alaposan elkeverjük,és kb 3 perc alatt készre "sütjük" mikróban.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, 10x5 cm-es darabokra felvágjuk. Egyik felére teszünk kiskanállal Nutellát, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. Széleit összenyomko...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kakaót, a mézet, a tojást, a cukrot, a vajat és a szódaport összekeverjük és gőz fölött 5 percig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. 3 lapot a tepsi hátán előmelegített sütőben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű