1 darab őzgerincformához
- 25 dkg darált háztartási keksz
- kb. 10 dkg puha vaj (szobahőmérsékletű)
- 5 dkg porcukor
- 2 csapott evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rum (esetleg rumaroma)
- néhány evőkanál tej (csak annyi, hogy jól összeálljon a tészta, de ne legyen ragacsos)
- kb. 16 darab négyzet alakú háztartási keksz
A krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
- 4 dl tej
- 2-3 banán (vagy kb. 30 dkg más gyümölcs: málna, szeder, eper, meggy...)
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
A garit és a nyílgyökérport vegyítsd fel, öntsd fel a tejjel, keverd simára és hagyd állni 10 percet. A tojások sárágáját az édesítővel keverd fehéredésig, 2-3 percig. A tojásfehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Elkészítjük a pudingot a 10 dkg vajjal e...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1.A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. 2.Az almát lereszeljük, a margarint megolvasztjuk és összedolgozzuk a masszát. 3.A tejet lassa...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű