Az alaphoz
280 g keksz - gabona (darált)
100 g vaj
A krémhez
440 g mascarpone
300 g mogyorókrém (Nutella)
50 g porcukor
A szóráshoz
100 g törökmogyoró
A kekszet apróbb darabokra törjük és az aprító táljába tesszük, a szobahőmérsékletű vajjal és egy evőkanál mogyorókrémmel együtt. Összedaráljuk a három anyagot, majd az így kapott vajas, darált kekszet egy tortaforma aljába rakjuk (amit előtte sütőpapírral kibéleltünk), és jól lenyomkodjuk a masszát. Egy másik tálban összekeverjük a mascarponét, porcukrot és a maradék nutellát, amiből már egy evőkanállal elhasználtunk az alaphoz, majd az egészet szépen elsimítjuk a kekszes alapon. A mogyorós sütőben vagy serpenyőben kissé megpirítjuk (így sokkal intenzívebb mogyoró íze lesz). Összetörjük apróbb darabokara, majd a mascarponés-nutellás réteg tetejére szórjuk. Legalább másfél óra fagyasztás után szeletelhető! :)
vajat, a tojásokat, a tejfölt és a cukrot a rumaromával keverőgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevertet lisztet és a kókuszreszeléket. Hűtőbe tesszük 1 órár...
Elkészítési idő: 90perc Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tej...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásfehérjét a vízzel felverjük. A tojássárgáját a cukorral kikavarjuk és a habhoz adjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekavarjuk, a habhoz adjuk. A tésztát közepes mére...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a vajat felolvasztjuk, és elkeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, és fél órára hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő, egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyo...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű