Az alaphoz
280 g keksz - gabona (darált)
100 g vaj
A krémhez
440 g mascarpone
300 g mogyorókrém (Nutella)
50 g porcukor
A szóráshoz
100 g törökmogyoró
A kekszet apróbb darabokra törjük és az aprító táljába tesszük, a szobahőmérsékletű vajjal és egy evőkanál mogyorókrémmel együtt. Összedaráljuk a három anyagot, majd az így kapott vajas, darált kekszet egy tortaforma aljába rakjuk (amit előtte sütőpapírral kibéleltünk), és jól lenyomkodjuk a masszát. Egy másik tálban összekeverjük a mascarponét, porcukrot és a maradék nutellát, amiből már egy evőkanállal elhasználtunk az alaphoz, majd az egészet szépen elsimítjuk a kekszes alapon. A mogyorós sütőben vagy serpenyőben kissé megpirítjuk (így sokkal intenzívebb mogyoró íze lesz). Összetörjük apróbb darabokara, majd a mascarponés-nutellás réteg tetejére szórjuk. Legalább másfél óra fagyasztás után szeletelhető! :)
A vajat, p. cukrot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojás- sárgáját sima tésztává gyúrjuk. 1/2 óráig hűtőbe tesszük. Ezután 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és korongokat szaggatu...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd rummal íz...
Elkészítési idő:A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával. A tojássárgákat, és a cukrot habosra keverjük. A cukros sárgájához hozzáadjuk a liszt...
Elkészítési idő: 2 óra