Családireceptkönyv.hu

Csokoládés piskóta, csokoládéhabbal


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 6 tojás
- 8 evők. liszt
- 6 evők. cukor
- 2 evők. kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 tk. vaj
- 1 tasak sütőpor
Habhoz
- 6 dl növényi habtejszín
- 1 evők. kakaópor
- 3 tasak habfix
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evők. porcukor

Elkészítés:


A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét felolvasszuk, belekeverjük a vajat és kihűtjük, majd összedolgozzuk a tojássárgájával, hozzáadjuk a többi alapanyagot is. A habot óvatosan beleforgatjuk, és kivajazott tepsibe öntjük. 180 fokon sütjük 40 percen át. Közben a tejszínt felverjük, belekeverjük a habfixet, a cukrot, a kakaóport. Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, hozzáadjuk a habhoz. Mikor a tészta kihűlt a tetejére halmozzuk a habot és lehűtjük, ezt követően szeletelhetjük is.

Csokoládés piskóta, csokoládéhabbal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Diplomatakrémes
Diplomatakrémes

Piskóta készítés: A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a sóval,cukorral kemény habbá verjük ,majd hozzá keverjük a tojások sárgáját. A lisztet a kakaóport,sütőport összeke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Fánk  5 perc alatt
Fánk 5 perc alatt

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk vagy a legkisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, fejjel lefelé forró ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós tejszínszelet
Diós tejszínszelet

A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mimóza szelet
Mimóza szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk,egyenként tepsi méretre sodorjuk és világosra megsütjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk