- 6 tojás
- 8 evők. liszt
- 6 evők. cukor
- 2 evők. kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 tk. vaj
- 1 tasak sütőpor
Habhoz
- 6 dl növényi habtejszín
- 1 evők. kakaópor
- 3 tasak habfix
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evők. porcukor
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét felolvasszuk, belekeverjük a vajat és kihűtjük, majd összedolgozzuk a tojássárgájával, hozzáadjuk a többi alapanyagot is. A habot óvatosan beleforgatjuk, és kivajazott tepsibe öntjük. 180 fokon sütjük 40 percen át. Közben a tejszínt felverjük, belekeverjük a habfixet, a cukrot, a kakaóport. Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, hozzáadjuk a habhoz. Mikor a tészta kihűlt a tetejére halmozzuk a habot és lehűtjük, ezt követően szeletelhetjük is.
1. A tojásokat felverjük a cukorral és az olvasztott margarinnal, majd felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. 2. Kivajazott tepsibe öntjük, megszórjuk a fé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd hűtőbe rakjuk 1 órára. Ezután lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és kb. 8 cm-es pogácsaszaggatóval (vagy pohárral) kiszúrjuk. A ko...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes1. Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 32 centis formába nyomkodjuk. 2. A tejből, és a vaníliás pudingporbó...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA püspökkenyérformát kizsírozzuk, kilisztezzük. A gyümölcsöt apró kockára vágjuk. A mazsolát megtisztítjuk, forró vízzel megmossuk, ruha között megszárítjuk. A csokoládét kistány...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű