20 deka cukor
25 deka liszt
4 tojás
1 deci forró víz
1 deci olaj
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
1 evőkanál kakaópor
mazsola
A tojások sárgáját a cukorral és a forró vízzel gépi habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vaníliás cukrot. Egy másik tálban a fehérjéket kemény habbá verjük, és két részletben összeforgatjuk a masszával. A liszthez keverjük a sütőport, ezt pedig a tésztába, majd belekeverjük a mazsolát .
Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük a tészta 2/3-ad részét, a maradékba pedig belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a formába öntjük. Közepes hőfokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Bevált recept !
A tejet meglangyosítjuk és összekeverjük kevés cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, cukrot, sütőp...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA cukrot és vajat gőz felett felolvasztunk, majd hozzáadunk 2 tojást és 5 percig tovább keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és az előre elkészített pudingot. Ekkor levesszük a gő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElsőként a tojást és a cukrot pár perc alatt habosra keverjük, majd beleöntjük az olajat. A lisztet, a kakaóport, a sütőport, és a szódabikarbonát összekeverjük, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 35-40 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből és az átszitált porcukorból habot verek, de most nem kell nagyon keménynek lennie. A tojássárgáját egyenként hozzákeverem. A sütőport ho...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű