20 deka cukor
25 deka liszt
4 tojás
1 deci forró víz
1 deci olaj
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
1 evőkanál kakaópor
mazsola
A tojások sárgáját a cukorral és a forró vízzel gépi habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vaníliás cukrot. Egy másik tálban a fehérjéket kemény habbá verjük, és két részletben összeforgatjuk a masszával. A liszthez keverjük a sütőport, ezt pedig a tésztába, majd belekeverjük a mazsolát .
Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük a tészta 2/3-ad részét, a maradékba pedig belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a formába öntjük. Közepes hőfokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Bevált recept !
tészta anyagokat összegyúrom és kettéveszem 4o-6o% arányban. A 6o % tésztát kinyújtom és a kikent tepsibe teszem. Krém elkészítése:pudingport, tejet, 8 csapott evőkanál cukrot öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját keverjük fehéredésig a nyírfacukorral. Adjuk hozzá a csipet sót és a vanília magokat. Öntsük fel a tejjel és takarék lángon (kevésbé gyakorlottak vízgőz fölött)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a citromlével habosra keverjük, majd a tojásokat keverés közben egyenként hozzáadjuk. 2. A sütőporral elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszeszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Robotgéppel magas fokozaton habosra verjük az egész tojásokat a cukorral. 3-4 adagban hozzákeverjük a lisztet, az olajat, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz