Családireceptkönyv.hu

Mandulalisztes sárgabarackos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 dkg liszt
6 dkg mandulaliszt
10 dkg cukor
12 dkg olvasztott vaj
2 egész tojás
2 tojásfehérje
1 tk. sütőpor
30 dkg sárgabarack

Elkészítés:


A sárgabarackos süteményhez a száraz anyagokat összekeverjük: a liszteket a sütőporral.
A két egész tojást és a cukrot robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáöntjük a már kihűlt olvasztott vajat.
Folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a lisztkeveréket.
A tojásfehérjéket habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a tojásos-lisztes keverékhez.
A sütemény tésztáját egy kivajazott, kilisztezett tepsibe töltjük.
A sárgabarackokat leforrázzuk, leszedjük a héját, kimagozzuk és félbevágjuk, majd a süteménytészta tetejére rakjuk szép sorban.
180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük a sárgabarackos süteményt.

Mandulalisztes sárgabarackos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Omlós keksz
Omlós keksz

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a két tojássárgáját, majd alaposan összegyúrjuk a tésztát. Ha kakaósat is készítünk, akkor azt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Keksz szalámi
Keksz szalámi

A cukrot, tojást, kakaót és a margarint összeelegyítjük, és gőz fölött felfőzzük. Ezt követően hozzáadunk 25 dkg összedarabolt vagy darált kekszet, 10 dkg mazsolát és 10 dkg durvár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Non +ultra
Non +ultra

A tésztát kb.2 mm vékonyra kinyújtjuk és stampedlivel kiszúrjuk.180 C fokon kezdem sütni,de nem készre, akkor kiveszem és csokkentem a fokot 100 fokra. Ranyomom a habot és már csak...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvás lepény
Szilvás lepény

Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejjel felfuttatjuk, majd a vajon kívül a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Mikor már szép sima a tészta hozzádolgozzuk a vajat és addig dagasztj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk