6 dkg liszt
6 dkg mandulaliszt
10 dkg cukor
12 dkg olvasztott vaj
2 egész tojás
2 tojásfehérje
1 tk. sütőpor
30 dkg sárgabarack
A sárgabarackos süteményhez a száraz anyagokat összekeverjük: a liszteket a sütőporral.
A két egész tojást és a cukrot robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáöntjük a már kihűlt olvasztott vajat.
Folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a lisztkeveréket.
A tojásfehérjéket habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a tojásos-lisztes keverékhez.
A sütemény tésztáját egy kivajazott, kilisztezett tepsibe töltjük.
A sárgabarackokat leforrázzuk, leszedjük a héját, kimagozzuk és félbevágjuk, majd a süteménytészta tetejére rakjuk szép sorban.
180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük a sárgabarackos süteményt.
Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. Vajazzuk és lisztezzük egy 20 cm-es kapcsos tortaforma oldalát, az alját pedig béleljük ki sütőpapírral. Tegyük az összevágott datol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A tészta a hozzávalóit simává dolgozom géppel, majd 1 órát hűtőben pihentetem. Ezután kinyújtom, 3 mm-es vastagságúra, és 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatom a kiflin...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy lábasban tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat. Mikor felforr, húzzuk le a tűzhelyről, és keverjük hozzá a lisztet, míg egy labdává nem áll össze a tészta. Ekkor...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTészta: 6 tojás sárgája - 6 kanál cukorral és egy vaníliás cukorral kikeverjük, adunk hozzá 3 kanál lisztet. 3 kanál kakaót, 1 sütőport és a 6 tojás habját. Zsírozott, lisztezett...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű