1 kg biscuiti
700 g rahat
100 g unt
50 g ciocolata
2 linguri cacao
3 linguri zahar
5 linguri nuca macinata
400 ml lapte
esenta rom
nuca de cocos
Rupem biscuitii bucatele iar rahatul il taiem cubulete.
Punem intr-un vas pe foc laptele, rahatul si ciocolata si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam deoparte si adaugam cacao amestecata cu zaharul, untul si esenta de rom.
Amestecam sa se topeasca untul si zaharul, lasam sa se racoreasca compozitia si o turnam peste biscuiti si nuca macinata. Amestecam pana sosul de cacao cuprinde toti biscuitii.
Intindem pe masa folie alimentara, impartim compozitia in patru si formam suluri pe care le impachetam strans. Desfacem folia si presaram "salamul "cu nuca de cocos., Il impachetam din nou si il dam la frigider pentru 3-4 ore. Il feliem inainte de servire.
Elkészítése: Keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral. A tojásfehérjét habosítsuk fel. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojásfehérjét és jól keverjük el. Adjuk hozzá a liszt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tésztához forró tejben felfuttatjuk a szalalkálit, hozzáadjuk a kétféle lisztet, a margarint, a porcukrot, a tojást, a mézet, és összegyúrjuk annyi tejet adva hozzá, hogy könnyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt dagasztjuk-kelesztjük. Majd téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük 10-15 dkg vaj és porcukor keverékével. Megszórhatjuk csokival, dióval, mandulával is. Feltekerjük és feldar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt kapcsoljuk be, 160 fokra, alul-felül sütés programra, és hagyjuk melegedni, míg a tésztát elkészítjük. 2. A cukkinit meghámozzuk, majd lereszeljük. 3. A tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű