Családireceptkönyv.hu

Túró rudi Torta


Írta:

Elk. idő: 160 Perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótához
80 g búzaliszt (BL55)
80 g porcukor
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
20 g kakaópor - holland
0.5 db sütőpor
A krémhez
500 g tehéntúró (félzsíros)
200 g porcukor
150 ml tejföl (20%-os)
10 g zselatinpor
50 ml víz
1 db citrom reszelt héja
0.5 db citrom leve
200 ml tejszín (30-32%-os)
A tetejére
100 g étcsokoládé (45%-os)

Elkészítés:


A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet az átszitált kakaót, és jól kikeverjük.

Vajjal kikent, lisztezett formába öntjük. 200 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ha megsült rácsra téve hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a piskóta, akkor elkészíthetjük a krémet. (A piskótát akár előző este is meglehet sütni, akkor van ideje kihűlni és reggel 10 perc alatt össze lehet dobni a tortát.)

A túrót egy villával áttörjük. Hozzáadjuk a porcukrot, reszelt citromhéjat, citrom levét, tejfölt majd összekeverjük. A tejszínt felverjük.
A zselatint tálba tesszük, hozzáadjuk a vizet, elkeverjük, és hagyjuk megduzzadni. Ha megduzzadt betesszük a mikroba, és megmelegítjük épp csak, hogy folyóssá váljon.
Hozzáadjuk a túróhoz összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is, és alaposan összekeverjük.


A piskótát visszatesszük a tortaformába, (én szeretek ilyenkor a torta köré sütőpapírt is tenni, de ez elhagyható) tetejére öntjük a túrókrémet, és betesszük a hűtőbe minimum 1 órára, amíg a krém megdermed.

Ha ez megtörtént a tortaforma szélét levesszük, és leöntjük csokoládéval.


Forró vízbe mártott késsel (amit letörlünk, ne legyen vizes csak meleg) felvágjuk a Túró Rudi tortát. (Ez azért jó, mert így nem törik a csokoládé darabokra a tetején. Én csak a csokoládét vágom meg, és amikor esszük, akkor vágom fel teljesen.)



Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt a Túró Rudi tortát ajánlom azoknak, akik szeretik a Túró Rudit, elkészítenék otthon, de nincs kedvük a csokiba mártással szöszölni. Mert ez a torta szerintem nagyon gyorsan készen van, ráadásul nagyon finom is. Nálunk sokszor lesz, vendég azt hiszem.

Túró rudi Torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar NAGYON CSOKIS KOCKA
NAGYON CSOKIS KOCKA

Felverjük a tojásfehérjéket cukorral. A tojássárgájákat összekeverjük egy csipet sóval és az olajat fokozatosan hozzáadjuk. Összekeverjük a tojásfehérjét a tojássárgájával és hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Szafi reszelt túrós
Szafi reszelt túrós

Készíthető tepsiben is, de én nagyméretű muffinformában készítettem (hogy jobban betudjam osztani, és könnyen magammal vihessem). A tészta egyik felét a muffin forma aljára lapíto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almagombóc
Almagombóc

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és apróra vágjuk. Tálba tesszük, ráöntjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a zsemlemorzsát és a lisztet. Forró sós vízben kifőzzük a gombócokat, pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Forgácsfánk (apácasóhaj)
Forgácsfánk (apácasóhaj)

Elkészítése: az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tejfölt és a rumot. A liszthez hozzáadjuk a vajat, a tojások sárgáját és az élesztőt. Összegyúrjuk...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk