A piskótához
80 g búzaliszt (BL55)
80 g porcukor
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
20 g kakaópor - holland
0.5 db sütőpor
A krémhez
500 g tehéntúró (félzsíros)
200 g porcukor
150 ml tejföl (20%-os)
10 g zselatinpor
50 ml víz
1 db citrom reszelt héja
0.5 db citrom leve
200 ml tejszín (30-32%-os)
A tetejére
100 g étcsokoládé (45%-os)
A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet az átszitált kakaót, és jól kikeverjük.
Vajjal kikent, lisztezett formába öntjük. 200 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ha megsült rácsra téve hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a piskóta, akkor elkészíthetjük a krémet. (A piskótát akár előző este is meglehet sütni, akkor van ideje kihűlni és reggel 10 perc alatt össze lehet dobni a tortát.)
A túrót egy villával áttörjük. Hozzáadjuk a porcukrot, reszelt citromhéjat, citrom levét, tejfölt majd összekeverjük. A tejszínt felverjük.
A zselatint tálba tesszük, hozzáadjuk a vizet, elkeverjük, és hagyjuk megduzzadni. Ha megduzzadt betesszük a mikroba, és megmelegítjük épp csak, hogy folyóssá váljon.
Hozzáadjuk a túróhoz összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is, és alaposan összekeverjük.
A piskótát visszatesszük a tortaformába, (én szeretek ilyenkor a torta köré sütőpapírt is tenni, de ez elhagyható) tetejére öntjük a túrókrémet, és betesszük a hűtőbe minimum 1 órára, amíg a krém megdermed.
Ha ez megtörtént a tortaforma szélét levesszük, és leöntjük csokoládéval.
Forró vízbe mártott késsel (amit letörlünk, ne legyen vizes csak meleg) felvágjuk a Túró Rudi tortát. (Ez azért jó, mert így nem törik a csokoládé darabokra a tetején. Én csak a csokoládét vágom meg, és amikor esszük, akkor vágom fel teljesen.)
Ezt a Túró Rudi tortát ajánlom azoknak, akik szeretik a Túró Rudit, elkészítenék otthon, de nincs kedvük a csokiba mártással szöszölni. Mert ez a torta szerintem nagyon gyorsan készen van, ráadásul nagyon finom is. Nálunk sokszor lesz, vendég azt hiszem.
A lisztet, a porcukrot a szódabikarbónát, a tojást, vajat, fahéjat és a szegfűszeget egy tálba tesszük és hozzáöntjük a meglangyosított mézet. Jól összedolgozzuk és egy zárható műa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 40 dkg liszttel elkeverjük a sütőport, a csipet sót, majd a 25 dkg rámával alaposan elmorzsoljuk. Ezután belekeverjük a porcukrot, és a vaníliáscukrot. Hozzáadjuk a tojássárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a pudingport csomómentesre, majd sűrűre főzzük és langyosra hűtjük. A margarint kb 13 dkg porcukorral habosra keverjük (ízlés szerint lehe...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Közepes5 evőkanál kristálycukor A tojássárgáját elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, zsírt, tejet és kikeverjük. A 3 evőkanál lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzákeverjük a masszához....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz