A piskótához
80 g búzaliszt (BL55)
80 g porcukor
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
20 g kakaópor - holland
0.5 db sütőpor
A krémhez
500 g tehéntúró (félzsíros)
200 g porcukor
150 ml tejföl (20%-os)
10 g zselatinpor
50 ml víz
1 db citrom reszelt héja
0.5 db citrom leve
200 ml tejszín (30-32%-os)
A tetejére
100 g étcsokoládé (45%-os)
A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet az átszitált kakaót, és jól kikeverjük.
Vajjal kikent, lisztezett formába öntjük. 200 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ha megsült rácsra téve hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a piskóta, akkor elkészíthetjük a krémet. (A piskótát akár előző este is meglehet sütni, akkor van ideje kihűlni és reggel 10 perc alatt össze lehet dobni a tortát.)
A túrót egy villával áttörjük. Hozzáadjuk a porcukrot, reszelt citromhéjat, citrom levét, tejfölt majd összekeverjük. A tejszínt felverjük.
A zselatint tálba tesszük, hozzáadjuk a vizet, elkeverjük, és hagyjuk megduzzadni. Ha megduzzadt betesszük a mikroba, és megmelegítjük épp csak, hogy folyóssá váljon.
Hozzáadjuk a túróhoz összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is, és alaposan összekeverjük.
A piskótát visszatesszük a tortaformába, (én szeretek ilyenkor a torta köré sütőpapírt is tenni, de ez elhagyható) tetejére öntjük a túrókrémet, és betesszük a hűtőbe minimum 1 órára, amíg a krém megdermed.
Ha ez megtörtént a tortaforma szélét levesszük, és leöntjük csokoládéval.
Forró vízbe mártott késsel (amit letörlünk, ne legyen vizes csak meleg) felvágjuk a Túró Rudi tortát. (Ez azért jó, mert így nem törik a csokoládé darabokra a tetején. Én csak a csokoládét vágom meg, és amikor esszük, akkor vágom fel teljesen.)
Ezt a Túró Rudi tortát ajánlom azoknak, akik szeretik a Túró Rudit, elkészítenék otthon, de nincs kedvük a csokiba mártással szöszölni. Mert ez a torta szerintem nagyon gyorsan készen van, ráadásul nagyon finom is. Nálunk sokszor lesz, vendég azt hiszem.
A tojást a cukorral és a sóval habosra keverem. Folyamatos keverés mellett a vajat és a tej felét, a sütőport, lisztet simára keverjük. Maradék tejjel higítjuk. Fél órát pihentet...
Elkészítési idő: 30 perc1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2. Lisztezett felületen legalább egy centi vastagra nyújtjuk. 3. Virágokat szaggatunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk...
Elkészítési idő:Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a...
Elkészítési idő: