(20 darabhoz)
15 dkg darált mandula
2 dkg kókuszliszt
2 tojás
5 ek. nyírfacukor
1 kk. vaníliaőrlemény
3 ek. kókuszolaj
10 dkg aszalt sárgabarack aprítva
A hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan összegyúrjuk. Ezután letakarjuk és minimum 2 óra hosszára a hűtőszekrényben pihentetjük.
A kinyújtásához készítsünk a kezünk ügyébe kókuszlisztet, hogy könnyebben boldoguljunk a lágy tésztával. Többször, kis részletben nyújtsuk ki a tésztát! Nyusziformájú sütiszaggatóval szaggassuk ki belőle a kekszeket.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd 160 fokos sütőben 20 perc alatt süssük őket aranybarnára. Ahogy kihűlnek, úgy válnak ropogóssá.
Paleotthon
A lapok hozzávalóiból két lapot sütünk. A tojások sárgáit, porcukort, vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék kem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLágy kovászt készítek. 2 dl tejet meglangyosítok, hozzáadok 1,5 dkg cukrot, ebben jól elkeverem az élesztőt., majd hozzákeverek 20 dkg lisztet. A kovászt 20-25 percig kelesztem. Kö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHa van időnk, áztassuk be a mandulát hideg vízbe legalább 6 órára, majd szűrjük le. Az áztatás felszabadítja a mandulában lévő enzimgátlókat, így könnyebb megemészteni. Ha nincs id...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA joghurtot, tojást, olajat, cukrot össze kell keverni. A lisztbe belekeverni a sütőport, majd hozzákeverni az előzőekhez. Tepsibe önteni (a tepsivel nem kell semmit tenni, elég a...
Elkészítési idő: 10perc +sütés Nehézség: Könnyű