(20 darabhoz)
15 dkg darált mandula
2 dkg kókuszliszt
2 tojás
5 ek. nyírfacukor
1 kk. vaníliaőrlemény
3 ek. kókuszolaj
10 dkg aszalt sárgabarack aprítva
A hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan összegyúrjuk. Ezután letakarjuk és minimum 2 óra hosszára a hűtőszekrényben pihentetjük.
A kinyújtásához készítsünk a kezünk ügyébe kókuszlisztet, hogy könnyebben boldoguljunk a lágy tésztával. Többször, kis részletben nyújtsuk ki a tésztát! Nyusziformájú sütiszaggatóval szaggassuk ki belőle a kekszeket.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd 160 fokos sütőben 20 perc alatt süssük őket aranybarnára. Ahogy kihűlnek, úgy válnak ropogóssá.
Paleotthon
A 6dl tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a 4 kanál cukrot és meglangyosítjuk. dscn1308.JPG dscn1310.JPG Belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni kb. 10 percig. dscn...
Elkészítési idő:A tésztához a vizet a zsírral felforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Összefőzzük, 15-20 percig állni hagyjuk. Utána a 6 tojást egyenként belekeverünk. Két lapot sütünk 38 × 23...
Elkészítési idő:A kókuszreszeléket kávé darálóban, vagy késes aprítóban finomabb szemcséjűre őröljuk. Összekeverjük a konjac liszttel. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a vízzel kihabosítjuk...
Elkészítési idő: