Tészta:
30 dkg liszt
8 dkg cukor
7 dkg zsir
pici só
1 egész tojás
4 evőkanál tej
1 evőkanál ecet
1 csomag sütőpor vagy 1 kávéskanál szódabikarbóna
Töltelék:
1 1/2-2 kg alma
cukor ítlés szerint
1/1 kk fahéj
A hozzávalókat összegyúrni, 2 részre osztani és kinyújtani. Az almát lereszelni. cukorral összekeverni, áűllno hagyni, majd kinyoni. A kinyjtott tésztát megszórni egy kis zsemlemorzsával, rárakni az almár, megszórni fahéjjal, rárakni a másik felét a kinyújtott tésztának. Tojással megkenni, megszúrkálni, közepes lángon megsütni.
A tepsim mérete 39x23 cm
1. 180 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy kb. 22cm x 30 cm-es sütőtálat sütőpapírral bélelünk ki, a széleknél 2,5 centi papír lógjon túl. Félretesszük. 2. Keverőtálban összemixel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA répákat megmossuk, lereszeljük, a mogyorót szárazon kicsit megpirítjuk, majd ledaráljuk. A fehér csokit forró vízfürdő fölött megolvasztjuk (amennyiben hajlandó megolvadni). A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat mikróban megolvasztom, majd hagyom kihűlni. 2. A citrom héját lereszelem, a levét kifacsarom. 3. A lisztet elkeverem a sütőporral. 4. A cukrot a tojással jól kikevere...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTészta: én a tésztát kenyérsütőgéppel készítettem. Először a folyékony, majd a száraz hozzávalókat adtam hozzá. Én a 300 ml tej helyett 150 ml tej és 150 ml víz keverékét használta...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes