menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes krémes recept:


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg finomliszt,15 dkg cukor,1 tojás,3 ek tej,5 dkg vaj ,2 ek méz
1 tk szódapor
Mézes krémes krémjéhez:3 dl tej,3 púpos ek búzadara,20 dkg margarin,15 dkg porcukor,1 cs. vanilíás cukor,reszelt citromhéj
5 ek. baracklekvár
Mézes krémes mázhoz:20 dkg ét bevonó,3 ek étolaj

Elkészítés:


A mézes lapok elkészítése:
A tészta hozzávalói közül a tojást, tejet, cukrot, margarint és mézet gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával összekevert lisztet és összegyúrjuk.
A tésztát 4 részre osztjuk. Egy kisebb tepsit (az enyém 40*22cm) megfordítunk, és a hátát megkenjük vajjal és belisztezzük. Ha gáztepsivel szeretnéd készíteni, akkor a hozzávalókból 1,5-szeres mennyiséget használj.
A tészta 1/4-ed részét a tepsi nagyságának megfelelő méretűre nyújtjuk. Nagyon vékonynak kell lennie.
A sütőt előmelegítjük 170 ºC-ra.
A lapokat egyenként kb. 5 percig sütjük. Két lap között nem kell újra megkenni a tepsit. Figyeljünk rá, mert nagyon könnyen megsül. Akkor jó, ha elkezd méz színű lenni. Ha túlsütöd, akkor nagyon kiszárad és nem fog jól megpuhulni!
A krém elkészítése:
A tejet, a búzadarát és a cukrot állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A vajat kikeverjük. (Szerencsés, ha már a sütikészítés legelején kivesszük a hűtőből és szobahőmérsékleten hagyjuk egy kicsit puhulni.) Később hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citromhéjat.
Ha a főzött krém teljesen kihűlt (fontos, hogy azonos hőmérsékletűek legyenek), kanalanként hozzákeverjük a vajas krémhez.
A mézes krémes összeállítása:
A kihűlt lapok közül kiválasztjuk a legszebbet és félre tesszük (ez lesz a legfelső lap).
Az egyik lapra kenjük a krém felét. Erre jön a következő lap, majd a barack lekvár vastagon. Érdemes annyit rákenni, amennyit lehet, mert úgy finom, ha jó sok lekvár van benne.
A harmadik lap tetejére a krém másik fele kerül, majd az utolsó mézes tészta lap.
A tetejét megkenjük csokimázzal. Ehhez az ét bevonót lábosba tesszük és hozzáadjuk az olajat, majd nagyon lassú tűzön állandó kevergetés mellett felolvasztjuk. (Fontos, hogy ne forraljuk fel!)
A mézes krémes tetejére öntjük és spatula segítségével tükörsimára egyengetjük.
Tipp: Akkor lesz igazán finom a mézeskrémes, ha legalább egy éjszakát hagyjuk pihenni, hogy össze tudjanak érni az ízek és meg tudjon puhulni a tészta!

Mézes krémes recept:

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
"Keksz golyó" lenmaglisztből
"Keksz golyó" lenmaglisztből

A hozzávalókat elkeverjük, (a vizet lassan adagolva), összegyúrjuk, majd golyókat formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk őket. (Egyébként lehet ezt még fokozni, pl. víz helyett kó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Maffinalaprecept
Maffinalaprecept

A vajat hagyd szobahőmérsékleten megpuhulni, majd keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá egészben a tojásokat, és alaposan dolgozd össze, a legjobb, ha kézi ha...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Rácsos túrós
Rácsos túrós

A linzertésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit.Előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes lángon világossárgára sütjük. Közben a töltelékhez az áttör...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Pudinggal töltött palacsinta csoki öntettel
Pudinggal töltött palacsinta csoki öntettel

A palacsintákat megtöltöm pudingal, és leöntöm csokimázzal

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk