30 dkg liszt
20 dkg puha vaj
10 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csipet sütőpor (ezt nem mindenki tesz bele)
1-2 kanál tejföl (de csak, ha nem áll össze a tészta!)
A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk.
Így a hűtőben akár napokig is eláll a tészta és bármikor felhasználható. Sőt azt is hallottam, hogy lefagyasztható.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsin 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztjuk és zárt dobozban, nem tudom meddig, de 1 hétig biztosan eláll. Már, ha marad!
Mézeskalács elkészítése: A száraz összetevőket keverjük össze, morzsoljuk hozzá a vajat, csorgassuk rá a mézet, adjuk hozzá a tojássárgáját, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz anyagokat összedolgozzuk...elmorzsoljuk az olvasztott vajat és belemorzsoljuk az élesztőt a többivel jól kidolgozzuk....majd kelesszük.....kinyújtjuk megkenjük olajjal megszórju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből a cukor felével kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukor másik felével habosra keverjük és a tojáshabhoz adjuk. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes