30 dkg liszt
20 dkg puha vaj
10 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csipet sütőpor (ezt nem mindenki tesz bele)
1-2 kanál tejföl (de csak, ha nem áll össze a tészta!)
A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk.
Így a hűtőben akár napokig is eláll a tészta és bármikor felhasználható. Sőt azt is hallottam, hogy lefagyasztható.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsin 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztjuk és zárt dobozban, nem tudom meddig, de 1 hétig biztosan eláll. Már, ha marad!
A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni. Amikor már fehér, stabilabb habot kapunk, beleszórjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A mandulalisztes elegyhez keverjük a fehérjehab fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Minden hozzávalót összegyúrunk .Akkor jó,ha már nem ragad és nyújtható.Két részre osztjuk,úgy,hogy az egyik valamivel nagyobb legyen-ez lesz a tészta alja. Kisodorjuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 tojást elkeverjük a 20 dkg cukorral, majd gőz felett, állandóan kevergetve főzzük, míg duplája nem lesz. Levesszük a tűzről, beledolgozzuk a mézet és a vajat, végül a szódabika...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes1. A hozzávalókból piskótát sütünk, feltekerve hagyjuk kihűlni a tésztát. 2. A túrót a margarinnal csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, narancslevet és reszelt narancs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű