Családireceptkönyv.hu

Flódni


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 24-32 szelet
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
-50 dkg liszt
-20 dkg teavaj /82% zsírtartalmú/
-5 dkg porcukor
-1 csipet só
-3+1 tojássárga
-1,5-2dl fehérbor
-1 tasak instant élesztő
Dió töltelék:
-25 dkg dió
-10 dkg porcukor
-1 citrom héja
-1 mokkás kanál gyömbér
-1 citrom leve 1dl-re vízzel hígítva
-1 kiskanál barack lekvár
Mák töltelék:
-20 dkg mák
-10 dkg porcukor
-1 narancs héja
-1 narancs leve 1,5 dl-re vízzel hígítva
-1 kiskanál szilva lekvár
Alma töltelék:
-4 db alma /reszelve 60 dkg legyen/
-2 evőkanál kristálycukor
-1 mokkás kanál fahéj
-1 mokkás kanálszegfűszeg
-6 dkg darált keksz

Elkészítés:


-Először elkészítjük a töltelékeket. Célszerű az almával kezdeni, hogy legyen ideje levet ereszteni.A darált kekszet csak a kinyomkodás után, közvetlenül a felhasználás előtt keverjük hozzá.
-Kimérjük a mák és dió töltelék hozzávalóit, ízesítjük. A lekvárokat nem bele, hanem alá kenjük! Egymás után felforraljuk a citromos, illetve narancsos vizet és leforrázzuk a diós és a mákos tölteléket.
-A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kb. 0,5 óráig hűtőszekrényben pihentetjük.Ez idő alatt kibéleljük a tepsit sütőpapírral úgy, hogy az oldalán is legyen. Kinyomkodjuk az alma levét, hozzáadjuk a darált kekszet.
-A tésztát deszkán átgyúrjuk és 4 egyenlő cipót formálunk belőle.
-A lapokat egyenként kisodorjuk. Az első lapot a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sodrófa segítségével. Megkenjük kajszilekvárral, majd egyenletesen elosztjuk rajta a diótölteléket. A második lapot ráhelyezzük, ezt szilvalekvárral kenjük meg, majd a máktölteléket elegyengetjük rajta. A harmadik lapra az almás tölteléket tesszük, amit befedünk a negyedik lappal. 1 tojás sárgáját 1 teáskanál vízzel felverjük és lekenjük vele a tésztát. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben takarékon 90 perc alatt megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


- A tepsim mérete 33x23 cm.
-Ha a tésztát 5 részre osztjuk, akkor a máktöltelék fölött sűrű szilvalekvár a töltelék. Ebben az esetben a dió és a mák alá nem kell lekvárt tenni. Nekem ez nem jön be!
-A bort ne adjuk egyszerre a tésztához, mert mindig a tojások méretétől függ, hogy mennyit bír el.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
PALACSINTA (KELT)
PALACSINTA (KELT)

Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben elmorzsolom, kb. 10 perc alatt felfut. Közben a lisztben elkeverem a sót és a cukrot. középen mélyedést képzek, beleütöm a tojásokat és a fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelt palacsinta
Kelt palacsinta

Az élesztőt futtassuk fel egy deci tejben, egy kockacukorral. A tojásokat verjük fel a sóval, majd kezdjük adagolni a lisztet evőkanalanként. Legjobb, ha habverővel állítjuk össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bukta (lekváros, túrós, cokis, stb.)
Bukta (lekváros, túrós, cokis, stb.)

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Strassburgi fánk
Strassburgi fánk

A hideg vajat felkockázzuk. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejszínbe és kicsit felfuttatjuk. A vajat, a tojások sárgáját, az élesztőt és a cukrot egy tálban robotgéppel kikev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk