8 szelet kalács
Öntethez
4,5 dl tej
2 ek cukor
2 ek liszt
3 S tojás sárgája
Rétegezni
50 g mák
50 g porcukor
Tetejére
3 tojásfehérje
1 kis kanál ecet
75 g porcukor
A tojásokat ketté választjuk.A sárgáját lábasba tesszük.elkeverjük a lisztel,cukorral és 1 kis tejjel,majd felöntjük a maradék tejjel és állandó kevergetés mellett felforraljuk.
A mákot a porcukorral összekeverjük.
A csatos tortaforma alját kirakjuk 1 réteg tépdelt kaláccsal.
A kalács tetejét meglocsoljuk a főzött krémmel,majd megszórjuk a cukrozott mákkal.Ezt addig folytatjuk amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Alufóliával letakarom előmelegített sütőbe 210 fokon 30 percig sütöm.
Közbe 3 tojásfehérjét kissé felverem majd hozzáadok a kicsi ecetet és a porcukrot és kemény habbá verem.
30 perc elteltével a sütőt 150 fokra állítom,a kalács tetejére kenem a tojásfehérjét és még 15 percig sütöm.
Langyosan szeletelem 8 szelet lesz belőle
Tészta: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, mikor már majdnem jó, apránként hozzáadjuk a cukrot. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel és a sütőporral, majd óvatos mozdulat...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA puha margarint keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojássárgákat. Mindegyik hozzáadása után keverjük alaposan össze. A lisztet keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a hideg tejben elkeverjük a 3 tojást és a 3 vaníliás cukrot, majd belekeverjük a pudingport és a 20 dkg cukrot is. Kézi habverővel, folyamatos keverés mellett sűrűre főzz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat kissé felverjük. Nem kell kemény habbá, csak hogy kicsit habos legyen. Hozzáadjuk a cukrot, az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport és elkeverjük. Sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: 80perc Nehézség: Könnyű