8 szelet kalács
Öntethez
4,5 dl tej
2 ek cukor
2 ek liszt
3 S tojás sárgája
Rétegezni
50 g mák
50 g porcukor
Tetejére
3 tojásfehérje
1 kis kanál ecet
75 g porcukor
A tojásokat ketté választjuk.A sárgáját lábasba tesszük.elkeverjük a lisztel,cukorral és 1 kis tejjel,majd felöntjük a maradék tejjel és állandó kevergetés mellett felforraljuk.
A mákot a porcukorral összekeverjük.
A csatos tortaforma alját kirakjuk 1 réteg tépdelt kaláccsal.
A kalács tetejét meglocsoljuk a főzött krémmel,majd megszórjuk a cukrozott mákkal.Ezt addig folytatjuk amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Alufóliával letakarom előmelegített sütőbe 210 fokon 30 percig sütöm.
Közbe 3 tojásfehérjét kissé felverem majd hozzáadok a kicsi ecetet és a porcukrot és kemény habbá verem.
30 perc elteltével a sütőt 150 fokra állítom,a kalács tetejére kenem a tojásfehérjét és még 15 percig sütöm.
Langyosan szeletelem 8 szelet lesz belőle
A hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk. Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel, cukorral, sóval el...
Elkészítési idő:A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot is belekavarjuk. A diót, a szódabikarbónát és a lisztet összekavarjuk, a habhoz adjuk. Sütőpapírral bélelt 35/45 cm-es tepsibe simít...
Elkészítési idő:◾️A lisztet a vajjal és a zsírral elmorzsoljuk. ◾️A hideg tejet, az élesztőt, az édesítőt és a tojássárgáját elkeverjük. ◾️Hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk. ◾️Hűtőben kb...
Elkészítési idő: 90 perc