Családireceptkönyv.hu

Egérkék (Margit néni süteményes könyvéből)*


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1/2 kg liszt
élesztő
1 ek cukor

Elkészítés:


Fél kiló megkelesztett élesztővel, kanál cukorral és sóval, langyos vízzel vagy tejjel zsemletésztát készítünk. Mély tálban meleg helyen duplájára keljen meg. lábasban zsírt forrósítunk, a forró zsírban megmártott evőkanállal nagyobb galuskát (egérkéket) szaggatunk, és azokat gyorsan megsütjük. kakaós vagy fahéjas cukorban megforgatva tálaljuk.

Egérkék (Margit néni süteményes könyvéből)*

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Diós kosárka
Diós kosárka

1. A lisztben elkeverem a sütőport és a porcukrot, majd elmorzsolom benne a margarint és összegyúrom a citrom levével és a tojássárgákkal. 2. A kosárka formákat margarinnal kikene...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Füge sajttal, dióval, mézzel sütve
Füge sajttal, dióval, mézzel sütve

A fügéket megmostam és középen bevágtam keresztben az aljáig (nem vágtam át teljesen). A közepébe tettem egy sajtkockát és megszórtam dióval. Egy kivajazott tűzálló tálba állította...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sziszi
Trifle - angol krémdesszert
Trifle - angol krémdesszert

A vaníliakrémhez a tojássárgáját nagyobb méretű tálban habosra keverjük a cukorral, a keményítővel, a vaníliával és 1 dl tejjel. A maradék tejet és a tejszínt felforraljuk, majd fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk