3 nagy alma hámozva, felkockázva
3 ek. mazsola
fahéj
10 dkg kókuszzsír
10 dkg lisztté őrölt szeletelt mandula
10 dkg gesztenyeliszt
8 dkg eritrit
Egy kizsírozott sütőtálba halmozzuk az almakockákat és a mazsolát, majd ízlés szerint megszórjuk őrölt fahéjjal A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. Nem gond, ha nem áll össze homogén masszává, úgyis a mazsolás alma tetejére morzsoljuk. Ha a morzyolással készen vagyunk, alufóliával lefedjük a tálat és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Így sütjük 20 percig, hogy az alma levet eresszen és saját levében megpárolódjon. Majd levesszük róla a fóliát és még 10 percig pirítjuk a tésztánkat rajta. Omlós, ragacsos végeredményre számíthatunk, viszont ha tudunk várni és nem faljuk fel rögtön még melegében, akkor kihűlve a teteje keményre szilárdul (ropogós viszont nem lesz.).
Paleotthon
Trópusi változat:
1 ananász tisztítva, felkockázva
3 banán felkarikázva
2 ek. mazsola
5 dkg nyírfacukor v. eritrit
5 dkg szeletelt mandula
5 dkg szeletelt mandula lisztté őrölve
15 dkg kókuszreszelék lisztté őrölve
10 dkg puha kókuszzsír
vaníliaőrlemény
A sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük (tojás fehérjét felverjük), lisztezett tepsibe tesszük, belepotyogtatjuk a meggyet, sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puffasztott rizst egy nagyobb tálba öntjük. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit, vagy műanyag tálcát. A csokoládét apróra tördeljük, és gőz fölött folyamatosan ke...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű8 db tojást ketté kell választani, a sárgájához hozzá kell keverni 40 dkg porcukrot, 15 dkg vajat, 9 evőkanál lisztet, 5 cs. vaníliás cukrot és 1 liter tejet. A tojásfehérjét felv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű