3 nagy alma hámozva, felkockázva
3 ek. mazsola
fahéj
10 dkg kókuszzsír
10 dkg lisztté őrölt szeletelt mandula
10 dkg gesztenyeliszt
8 dkg eritrit
Egy kizsírozott sütőtálba halmozzuk az almakockákat és a mazsolát, majd ízlés szerint megszórjuk őrölt fahéjjal A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. Nem gond, ha nem áll össze homogén masszává, úgyis a mazsolás alma tetejére morzsoljuk. Ha a morzyolással készen vagyunk, alufóliával lefedjük a tálat és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Így sütjük 20 percig, hogy az alma levet eresszen és saját levében megpárolódjon. Majd levesszük róla a fóliát és még 10 percig pirítjuk a tésztánkat rajta. Omlós, ragacsos végeredményre számíthatunk, viszont ha tudunk várni és nem faljuk fel rögtön még melegében, akkor kihűlve a teteje keményre szilárdul (ropogós viszont nem lesz.).
Paleotthon
Trópusi változat:
1 ananász tisztítva, felkockázva
3 banán felkarikázva
2 ek. mazsola
5 dkg nyírfacukor v. eritrit
5 dkg szeletelt mandula
5 dkg szeletelt mandula lisztté őrölve
15 dkg kókuszreszelék lisztté őrölve
10 dkg puha kókuszzsír
vaníliaőrlemény
Sárga tészta: 3 db tojás 3 ek porcukor 3 ek liszt 1 tk sütőpor A tojások sárgáját habosra keverni a porcukorral. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a habfixet, és félretesszük. A vaníliapudingot kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a citrom héját, levét, és az egészet a t...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA mazsolát egy kis edényben rumba áztatom (kb. egy órán át hagyom benne). A kandírozott gyümölcsöket és a mandulát apróra darabolom. A langyos tejet összekeverem a porcukorral, b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát összegyúrjuk, dagasztjuk, letakarva kelesztjük. .Ha duplájára kelt, lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk, téglalap alakúra és megkenjük az egészet vajjal, majd m...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes