A tésztához
350 ml 2,8%-os tej
30 g élesztő (friss)
50 g porcukor
250 g búzaliszt (BL55)
250 g búza-rétesliszt (BFF 55)
4 g só
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
90 g vaj
A töltelékhez
lekvár
A kenéshez
120 g vaj
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit.
A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt.
Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Kb 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad. Tetejét kis liszttel megszórjuk és 15 percig pihentetjük.
Átgyúrjuk, ismét lelisztezzük a tetejét, majd 35 percen keresztül hagyjuk kelni.
Lisztezett asztalon 35x42 cm-es téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés után 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. 30 db négyzetet kell kapnunk
Ízlés szerint lekvárral, csokoládéval, vagy túróval töltjük őket.
Ha rájuk tettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából.
12 dkg vajat felolvasztunk és egy 25 x 35 cm-es tepsibe öntünk. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk.
Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb 25-35 perc alatt készre sütjük.
A tészta alapanyagait a dió és az alma kivételével egy tálba tesszük és robotgéppel összekavarjuk. Amikor a tészta csomómentes, papírral bélelt formába, vagy tepsibe öntjük. Az alm...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA 4 ek. lisztet fél csomag sütőporra és 2 ek. kakaóval összekeverünk. 6 tojássárgáját 4 ek. porcukorral kikeverünk, hozzáadunk 1 dl olajat. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA tepsit kivajazzuk, félretesszük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a kivajazott tepsibe belenyomkodjuk, egyenletesen. A túróhoz hozzáadjuk a tojás sárgákat, a cukrokat, liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát átválogatjuk és rummal meglocsoljuk; 1 kuglófformát kivajazunk és kilisztezünk. A szobahőmérsékletű vajat a szitált porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű