menu

Családireceptkönyv.hu

Bukta lekváros


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

350 ml 2,8%-os tej
30 g élesztő (friss)
50 g porcukor
250 g búzaliszt (BL55)
250 g búza-rétesliszt (BFF 55)
4 g só
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
90 g vaj

A töltelékhez

lekvár

A kenéshez

120 g vaj

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit.

A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt.

Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Kb 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad. Tetejét kis liszttel megszórjuk és 15 percig pihentetjük.

Átgyúrjuk, ismét lelisztezzük a tetejét, majd 35 percen keresztül hagyjuk kelni.

Lisztezett asztalon 35x42 cm-es téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés után 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. 30 db négyzetet kell kapnunk

Ízlés szerint lekvárral, csokoládéval, vagy túróval töltjük őket.

Ha rájuk tettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából.

12 dkg vajat felolvasztunk és egy 25 x 35 cm-es tepsibe öntünk. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk.

Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb 25-35 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://aprosef.hu/bukta

Bukta lekváros

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Madártejszelet
Madártejszelet

A tésztához a tojások fehérjét8 evőkanál cukorral habbá verjük. 8 evőkanál lisztben elkeverjük a sütőport, a kemény habhoz adjuk, összeforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe ö...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tepsis raffaelló
Tepsis raffaelló

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
10 perces linzer
10 perces linzer

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A lisztet, a csipet sót és a hűtőből kivett, hideg vajat tálba tesszük, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Vásári kürtős kalács, sütőben, sörös dobozon
Vásári kürtős kalács, sütőben, sörös dobozon

Kelt tésztát készítünk. A dobozokat alufóliával bevonjuk. Megkenjük olajjal. A megkelt, kisodort tésztát 2 cm-es csíkokra vágjuk és a dobozra tekerjük h egy kicsit fedjék egymást....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk