50 dkg darált háztartási keksz
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
10 dkg fehér csokoládé
10 dkg tejcsokoládé
kb 1/2 deci tej
Tetejére : 10 dkg étcsokoládé
Díszítéséhez : Ezüst színű csokoládé ételfesték
A darált kekszet osszuk háromfelé egy-egy tálba.
Minden tálba kimérünk 5-5-5 deka vajat, 5-5-5 deka porcukrot.
A csokoládékat külön-külön felolvasztjuk és mindegyik tálba az eddig kimért hozzávalókhoz csak egy egy fajtát adunk .
Így lesz egy fehér, egy ét és egy tejcsokoládés masszánk.
Gyúrjuk össze egyesével őket, ha szükségét látjuk akkor adjunk hozzá kevés tejet hogy összeálljon a tésztánk.
Egy Kb . 20x30x7 cm méretű magasabb tepsi aljába, vágjunk egy szilikonos sütőpapírt és erre először egyenletesen nyomkodjuk el az étcsokoládés masszánkat.
A következő réteget a fehér csokoládés masszánkat szintén egyenletesen nyomkodjuk rá az előző rétegre.
Végül a tejcsokoládés masszánkat nyomkodjuk el egyenletesen a két rétegen.
Hűtőszekrényben kb 1-2 órára betesszük hogy össze dermedjen a három réteg.
Amikor már keménynek tűnik kivesszük a hűtőből és felolvasszuk az étcsokoládét egy teáskanál olajjal és a süteményünk tetejére öntjük, majd egyenletesen elkenjük rajta.
Ismét hűtőbe rakjuk míg a csokoládé meg nem fagy és ezután vizes késsel hosszú szeletekre vágjuk.
1. A lisztet, szódabikatbónát és a sót jól összekeverjük. 2. Egy konyhai robotgépben habosítsuk fel a vajat, krémsajtot, cukrot, barnacukrot, amíg szép habos lesz. 3. Adjuk hozzá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűNem kell KELESZTENI élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk. A margarint habosra keverjük a sóval. 4 részre osztjuk a tésztát. 30 cm-es átmérőjűre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGőz felett összemelegítem a vajat a mézzel, a cukorral, tojással és a kakaóval. A lisztet összekeverem a szódabikarbónával és a fahéjjal, majd a lehűlt mézes masszával összegyúrom....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A kétféle keksz hozzávalóit külön-külön egynemű tésztává gyúrjuk, majd letakarva betesszük őket a hűtőbe harminc percre. 2. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk a világos tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű