10 dkg zabpehely
8 dkg dió
10 dkg vaj
4 dkg cukor
1 db tojás
1 mk. szódabikarbóna
5-6 dkg étcsokoládé
A zabpelyhet és a dióbelet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk. A vajat kikeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a darált zabpelyhet, diót és szódabikarbónát is. Az étcsokoládét apróra vágjuk és a tésztához adjuk. Összekeverjük, majd kiskanállal kupacokat adagolunk egy sütőpapírral bélelt tepsire – egymástól távol, hogy legyen helyük a növekedésre. 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
Egy nagyobb lábosban felolvasztottam a zsírt, hozzáadtam a cukrot, a reszelt almát a levével együtt. A tojások sárgáit is belekevertem, fahéjjal ízesítettem. Hozzáadtam a sütőporr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet robotgéppel összedolgozzuk, vagy ledaráljuk. A tojássárgáját kikavarjuk az édesítőszerrel, az olajat hozzáadjuk, majd felöntjük a tejjel és beledolgozzuk a zabpelyhet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután robotgéppel keverjük jó habosra, majd csorgassuk hozzá a forró vizet. A lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt kikeverjük a tojások sárgájával és a cukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos masszához. Végül annyi tejet gyúrunk bele, hogy könnyen nyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű