Barna tészta: 4 tojás sárgája, habbá vert fehérje, 26 dkg porcukor, 2. ek. cukrozatlan kakaó, 26 dkg liszt, ½. cs sütőpor, 1 dl + 2 ek víz, 1dl + 2 ek. olaj, 2 cs puncsízű puding por, 25 dkg margarin, 1 rum aroma,
3 db 10dkg torta bevonó,
Fehértészta:
4 tojás sárgája, habbá vert fehérje,
26 dkg porcukor,
1 dl + 1 ek. víz,
1dl. + 1ek. olaj,
26 dkg. liszt,
½ cs. sütőpor
Krém készítés
2 cs. puncs ízű pudingot 6 dl tejjel 8 ek, cukorral sűrű krémet főzünk. Majd 25 dkg margarint kihabosítunk és hozzá adjuk a kihűlt krémhez. Ízesítjük még 1rum aromával, 3 db 10 dkg tortabevonó.
A felsorolt hozzávalókból elkészítünk kétféle piskótatésztát.
Őzgerinc formát zsírozzuk, lisztezzük és takarék lángon tűpróbáig világosra sütjük. kb 30 perc. A kihűlt tésztát 1-1,5 cm szeletekre vágjuk és a puncs krémmel összeragasztjuk. Amikor elkészült a méteres tészta 30 dkg csokoládét 3 ek. olajjal felolvasztunk és bevonjuk a tésztát. Amikor a csokoládé megszilárdul vízbe mártott késsel ferdén felszeleteljük.
Kakaós máz:
10 dkg RAMA margarin, 10 dkg kristálycukor, 2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál tej. Gáztűzhely takaréklángon hólyagosodásig - állandóan kevergetve - főzni. Amikor már kezd hólyagosodni a máz, akkor már jó is és lehet bevonni vele a süteményt
A száraz hozzávalókat (cukrot, sót, vaníliás cukrot, citromhéjat és szódabikarbónát) összekeverjük a lisztben, majd hozzámorzsoljuk a margarint, belekeverjük a tojássárgákat, ezutá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMézes tészta Egy tálba mérjük a vajat, mézet, porcukrot, vaníliás cukrot, vaníliaőrleményt, a tojásokat, szódabikarbonát, majd vízgőz felett csípősre melegítjük, de nem főzzük, kö...
Elkészítési idő: 108 perc / elők Nehézség: KözepesHa kihűlt, hűtőbe tenni, majd másnap felverni a hideg csokis tejszínt, és megtölteni a piskótát. Nagyon finom, könnyű krém lesz belőle, ha valaki édesebben szereti, lehet bele cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben megfőzzük a pudingokat a cukrokkal. Ha kihűlt, keverjük bele a tejfölt, 1 ek. kivételével. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű