A tésztához
6 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg porcukor
A krémhez
0.5 l tej
50 g pudingpor (krémpor, vagy keményítőliszt)
15 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg vaj (vagy margarin)
A habhoz
4 db tojásfehérje
25 dkg cukor
A díszítéshez
1 ek csokoládédara (ízlés szerint, vagy csokoládémáz)
6 tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a 6 tojássárgáját a cukorral majdnem fehéredésig kikeverjük (én kézi mixerrel csinálom), majd hozzáadjuk apránként a lisztet, átkeverjük (ezt már fakanállal).
Beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert habot, majd óvatosan átkeverjük, hogy a hab ne törjön nagyon meg.
Előremelegített sütőben kizsírozott, lisztezett tepsiben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet: a tejet a cukorral és a krémporral megfőzzük, hagyjuk alaposan kihűlni, majd hozzákeverjük a kakaót és a vajat/margarint. Ezzel a krémmel lekenjük a kihűlt piskótát.
Kis lábasban felteszünk vizet forrni, majd egy nagyobb edényben a keletkezett gőz fölött felverjük kézi mixerrel a tojásfehérjéket a cukorral jó keményre.
Ha kész, rákenjük a kakaós krémre, megszórjuk reszelt csokoládéval, vagy leöntjük a kedvenc csokimázunkkal.
Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
sütési hőfok: 180°C
A cukrot a tojással kikavarjuk, hozzáadjuk az olaját, sót, vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Végül a tejjel egyenletesen elkeverjük és hozzáadjuk az aromát. Egy 28*...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Közepestejet és a tejszínt egy közepes, lehetőleg vastag aljú fazékba öntöm. A vaníliarudat óvatosan hosszában felmetszem, majd a benne rejtező magokat belekaparom a tejes tejszínbe. Magá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet egy tálba öntjük, és beletesszük a zabpelyhet és a zabkorpát. Hozzáadjuk a tojásfehérjét és 0,5 ek édesítőt majd jól elkeverjük. Egy kicsit állni hagyjuk, ha úgy látjuk, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű