A tésztához
6 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg porcukor
A krémhez
0.5 l tej
50 g pudingpor (krémpor, vagy keményítőliszt)
15 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg vaj (vagy margarin)
A habhoz
4 db tojásfehérje
25 dkg cukor
A díszítéshez
1 ek csokoládédara (ízlés szerint, vagy csokoládémáz)
6 tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a 6 tojássárgáját a cukorral majdnem fehéredésig kikeverjük (én kézi mixerrel csinálom), majd hozzáadjuk apránként a lisztet, átkeverjük (ezt már fakanállal).
Beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert habot, majd óvatosan átkeverjük, hogy a hab ne törjön nagyon meg.
Előremelegített sütőben kizsírozott, lisztezett tepsiben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet: a tejet a cukorral és a krémporral megfőzzük, hagyjuk alaposan kihűlni, majd hozzákeverjük a kakaót és a vajat/margarint. Ezzel a krémmel lekenjük a kihűlt piskótát.
Kis lábasban felteszünk vizet forrni, majd egy nagyobb edényben a keletkezett gőz fölött felverjük kézi mixerrel a tojásfehérjéket a cukorral jó keményre.
Ha kész, rákenjük a kakaós krémre, megszórjuk reszelt csokoládéval, vagy leöntjük a kedvenc csokimázunkkal.
Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
sütési hőfok: 180°C
1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. 2. Ebből három lapot sütünk, tepsi hátán, sütőpapíron. 3. Sütés 200 fokon laponként k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat (a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót) a robotgép keverőtáljába tesszük és belekockázzuk a jéghideg vajat, morzsás állagúra keverjük (ezt kézzel is lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejnek a felét keverjük össze egy teáskanál cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt és pár perc alatt futtassuk fel. A lisztet keverjük össze a maradék cukorral, a sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat jól összedolgozzuk, és két cipót formálunk. Pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, jól kinyomkodjuk, adunk hozzá búzadarát (ez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű