♥ TÉSZTA:
40 deka liszt
4 tojás sárgája
20 deka margarin
8 deka porcukor
fél csg sütőpor
1 csg vaníliás cukor
♥ HAB:
4 tojásfehérje
25 dkg cukor
15 dkg darált dió
Rum(aroma) ízlés szerint
A hozzávalókat összegyúrjuk és vékonyra kisodorjuk
A legkisebb pogácsa szaggatóval kiszúrom
A 4tojás fehérjét , 25deka cukorral, gőz felett kemény habbá verem., és amikor már kemény a hab 15deka darált diót keverek hozzá
és egy kis rumot ízlés szerint.A kiszúrt korongokra habzsák és sima cső segítségével kis halmokat teszek.Nem túl forró sütőben szép halvány színre megsütöm.160-170fokon.Amikor kisültek összeragasztom sárgabarack lekvárral.
Nagyon finom ,Lehet a dió helyett kókuszreszeléket is használni
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a tojásokkal és a tejjel. A sütőporral, sóval, borssal elkevert lisztet hozzáadjuk, és sima tésztát keverünk belő...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral és a kakaóval egy tálba kimérjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd amikor már nem forró a vajat beleolvasztjuk. A tojásokat a kétféle cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat, a cukrot és a tojást keverjük habosra. Keverjük a lisztbe a sót és a sütőport, majd dolgozzuk össze a tojásos keverékkel. Végül adjuk hozzá a zabpelyhet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük. -Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. -Egy lábasba t...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes