10 dkg cukor, 25 dkg vaj, 30 dkg liszt, 1 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, linzertésztát gyúrunk, 1 órát pihentetjük, ½ cm vékonyra nyújtjuk.
Pihentetés után sütjük.
Friss gesztenyébõl igen ízletes és egészségkímélő gesztenyemasszát is készíthetünk. Ebben az esetben kb. fél óráig kell fõzni, hogy teljesen puha legyen. Még melegen mind a külsõ,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Minimum 1 órára h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd habosra a porcukorral. A fehérjét verd kemény habbá. A lisztet vegyítsd a kakaóval, a sütőporral, és szitáld a cukros tojássárgába. Jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 2. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. 3. A sárgákat fele cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a kakaót és a sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz