menu

Családireceptkönyv.hu

BÖGRÉS NÉGER SZELET


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 bögre liszt,
1 bögre cukor,
125 g vaj,
1 tasak sütőpor,
2 db tojás,
1/2 bögre kakaópor,
1 bögre tej,
180 g étcsokoládé (a sütemény tetejére)

Elkészítés:


Tegyük egy tálba az összes száraz hozzávalót, majd adjuk hozzá a tojást, a tejet és a vajat. Dolgozzuk jól össze, miután összeállt a tészta tegyük hőálló tálba, vagy sütőformába (ami lehet kerek, vagy négyzet alakú) és mikrohullámú sütőben süssük 6 percen keresztül. Hagyjuk, hogy kicsit hűlni, majd öntsük a tésztára a csokoládét, amelyet vízgőz felett olvasztunk fel. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy tálalás előtt lehűljön.

BÖGRÉS NÉGER SZELET

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Somlói kocka, ez a világ legfinomabb sütije!
Somlói kocka, ez a világ legfinomabb sütije!

Elkészítjük a piskótákat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, kakaós piskótánál a kakaóport is. Majd hozzáforgatju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rafaello
Rafaello

A vizet a cukorral sziruppá főzzük, majd belekeverjük a Ramát. Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól elkeverjük, majd 2-3 órára hűlni hagyjuk. (Ideális előző nap elkészíteni a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krémes - Sült madártej
Krémes - Sült madártej

1. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. 2. Beletesszük a megolvasztott margarint, a vaníliás cukrokat. 3. Lassan hozzákeverjük a lisztet, a tejet és a felvert to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Márta
Piskóta alaprecept
Piskóta alaprecept

- A sütőt előmelegítjük 160 C-fokra. - A sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral. - A tojás fehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk. Olyasmi állaga legyen, mint a...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk